El Papa defensa que observar els migrants “amb alarma o por” no és propi dels cristians

cropped-fav.png

Darrere de cada migrant també hi ha la mirada de Jesucrist. Amb aquestes colpidores paraules, el papa Francesc ha volgut referir-se a la seva intenció de pregària per al mes de juny en una nova entrega d’El Vídeo del Papa i, arran d’això, a la necessitat de “promoure una cultura social i política que protegeixi els drets i la dignitat dels refugiats”, com destaca el pontífex en aquest missatge enregistrat des del Vaticà.

Són centenars de milers de persones les que cada any fugen dels seus països, “a causa de guerres o de la pobresa”, i, per això, Bergoglio considera que la immensa majoria d’elles pateixen un procés de desarrelament que s’acaba convertint en un problema de difícil resolució.

Aquesta és una problemàtica, a més, que s’uneix a una altra, que sorgeix quan els migrants accedeixen a altres territoris. “És la de trobar-se unes societats que els miren amb alarma i amb por“, reconeix Francesc. “Aleshores, apareix el fantasma dels murs —continua—: uns murs que estan situats a la Terra, però també al cor”.

Davant d’aquesta situació, el Papa acaba al·legant en la seva intervenció que “els cristians no podem compartir aquesta mentalitat“. El desenvolupament dels migrants, indica, esdevé crucial per a la seva completa integració allà on el destí els ha acabat portant. “Preguem perquè els migrants que fugen de les guerres i la fam, que estan obligats a fer viatges perillosos i violents, trobin acceptació i noves oportunitats a les seves vides”, conclou el pontífex.

El Vídeo del Papa és una iniciativa oficial d’abast global que té com a objectiu difondre les intencions d’oració mensuals del Papa. És desenvolupat per la Xarxa Mundial d’Oració del Papa, i des de l’any 2016, acumula més de 210 milions de visualitzacions en totes les xarxes socials vaticanes, és traduït a més de 23 llengües i té una cobertura de premsa en 114 països.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia