Experts debatran sobre religiositat i gestió de la diversitat en la Jornada de presentació del Baròmetre 2023

cropped-fav.png
L'espai interreligiós de la Fundació Migra Studium.

L’Escola d’Administració Pública de Catalunya acollirà el pròxim dia 30 de maig la Jornada de presentació de les dades del Baròmetre 2023 sobre religiositat i gestió de la diversitat religiosa.

La sessió anirà adreçada a tècnics de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, del sector públic institucional i de l’Administració local, que treballen en l’àmbit de la diversitat religiosa.

Els objectius seran conèixer el Baròmetre sobre la religiositat i sobre la gestió de la seva diversitat, conèixer el posicionament de la població catalana vers el fenomen de la pluralitat religiosa i fomentar la reflexió al voltant de les polítiques públiques de gestió de la diversitat religiosa.

El programa començarà a les 9:30 h amb la benvinguda institucional a càrrec de Carles Armengol, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

A les 9:40 h, Agustí Iglesias, tècnic d’Afers Religiosos, impartirà una xerrada sota el títol “L’opinió de la ciutadania davant la diversitat religiosa. El Baròmetre sobre la religiositat 2023”.

La següent ponència tindrà lloc a les 10:20 h i serà protagonitzada per Xavier Casademont i Jordi Feu, membres del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona, que explicaran alguns aspectes sobre la relació de la població catalana amb la diversitat religiosa.

Després d’una pausa, a les 11:30 h prendrà la paraula Rosa Martínez-Cuadros, professora de la Universitat de Barcelona, en una dissertació titulada ‘Religiositat i polítiques públiques. La percepció ciutadana’.

La darrera activitat serà entre les 12:10 h i les 13:00 h i consistirà en una taula rodona al voltant de com gestionar la diversitat religiosa des de les administracions públiques. Hi participaran Carles Armengol, director general d’Afers Religiosos; Núria Serra, cap de departament Interculturalitat i Pluralisme Religiós de l’Ajuntament de Barcelona; Berta Rierola, Àrea de Ciutadania. Ajuntament de Vic; Marta Ayala, serveis d’Atenció a la Comunitat del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa; i Enric Verdú, mediador comunitària l’Oficina de Planificació i Gestió de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona.

El Baròmetre sobre la religiositat i sobre la gestió de la seva diversitat és un estudi, fruit d’un acord entre la Direcció General d’Afers Religiosos i el Centre d’Estudis d’Opinió, que permet conèixer com es defineix la població catalana des d’un punt de vista religiós.

Entre altres aspectes, l’estudi aporta dades relatives a la identificació religiosa i les pràctiques de la ciutadania, el nivell de coneixement de les diferents tradicions, la percepció sobre la diversitat religiosa o l’opinió pel que fa a les polítiques de gestió d’aquesta diversitat.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia