Omella inhabilita al rector de la parròquia de l’Esperit Sant i dessacralitza el temple

cropped-fav.png
Església de l'Esperit Sant.

L’arquebisbat de Barcelona deixa de considerar com a sagrada l’església parroquial de l’Esperit Sant del barri del Guinardó, de Barcelona, una mesura que buscar acabar amb les resistències dels feligresos que s’havien tancat en el temple per impedir-ne l’enderrocament.

En un comunicat emès aquest dimecres 15 de maig, l’arquebisbat confirma la signatura de tres decrets per part del cardenal Omella per fer que tiri endavant el pla de renovació integral de la parròquia i la construcció d’un centre universitari de la Fundació Blanquerna, aprovat el mes de juny de 2022.

Després del primer decret que treu a la parròquia el caràcter de lloc sagrat, el segon disposa que el sacerdot Josep Maria Llorca “perd l’ofici de rector” i és suspès de l’exercici de tot acte de potestat d’orde (suspensió a divinis)” a conseqüència “de l’actitud mantinguda”.

La demolició del temple estava prevista pel dia 1 de maig, però, segons El Punt-Avui, els feligresos s’havien organitzat des d’aleshores en grups per fer guàrdia en la capella adjacent, dedicada al Santíssim i on es feia adoració perpètua; l’objectiu era impedir que Llorca s’emportés la custòdia, fet que hauria tret el sentit a la protesta.

A partir d’ara, serà Melcior Trèmols, tal com exposa el tercer decret, el capellà encarregat d’exercir les funcions pastorals de la parròquia de l’Esperit Sant, cosa que farà a l’església de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau de Barcelona, situada a uns 900 metres, al carrer Sant Antoni Maria Claret.

Malgrat que quan acabin les obres, l’activitat de la parròquia de l’Esperit Sant retornarà al nou temple, la feligresia ha fet campanya durant els darrers mesos per impedir que avanci el pla aprovat per l’arquebisbat, que compta compta amb la preceptiva autorització de la Santa Seu.

En aquest sentit, s’ha impulsat una campanya a través de la plataforma change.org que en menys de dos mesos ha recollit prop de 10.000 signatures per demanar “respectuosament” al cardenal arquebisbe de Barcelona “que reconsideri la seva decisió i busqui alternatives viables per preservar l’Església”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia