La Taula Sense Llar de Badalona denuncia el tancament de l’únic alberg municipal per a persones sense sostre

cropped-fav.png
Can Bofí Vell, ubicat al barri del Sant Crist. | Ajuntament de Badalona

Càritas Diocesna de Barcelona i la resta d’entitats que formen part de la Taula Sense Llar de Badalona han manifestat la seva preocupació pel tancament, el passat dilluns 29 d’abril, de Can Bofí Vell, l’únic alberg per a persones sense llar en aquesta ciutat de més de 225.000 habitants.

En un comunicat emès després d’aquesta decisió presa per l’Ajuntament de Badalona, governat pel Partit Popular, Càritas lamenta “la manca de recursos i alternatives” per a les 45 persones que pernoctaven i menjaven a l’alberg i que, a partir d’ara, es veuran abocades a tornar a passar les nits a la via pública.

Mentre el consistori només ha dit que estan “treballant per a buscar sortides” per als usuaris, Càritas adverteix que el tancament de Can Bofí Vell també afecta “a moltes altres persones en situació de carrer”; en aquest sentit, l’entitat recorda que, segons el darrer recompte de persones sense llar a Badalona, que es va fer l’any 2023, 90 persones dormien als carrers de la ciutat.

La Taula Sense Llar disposa actualment de gairebé un centenar de places residencials a Badalona, totes elles ocupades. Un xifra que, segons les entitats, és del tot “insuficient per abordar la situació actual”, per la qual cosa demanen la implicació del consistori.

“Cal treballar per la seva inclusió social i cal la implicació de tothom”, adverteixen les entitats, que manifesten també el seu “compromís per trobar solucions en diàleg amb l’Ajuntament i el Departament de Drets Socials de la Generalitat”.

La Taula Sense Llar de Badalona va ser presentada públicament l’any 2017 i està constituïda per la Regidoria de Serveis Socials en representació de l’Ajuntament de Badalona, responsable del funcionament dels serveis socials bàsics i dels tècnics municipals d’atenció a persones sense llar a la ciutat.

Actualment, les entitats socials que formen part de la Taula Sense Llar de Badalona són Càritas Diocesana de Barcelona, Fundació Privada Llegat Roca i Pi, Fundació Mambré, Fundació Acollida i Esperança, Creu Roja, Sant Joan de Déu i Asaupam.

Totes elles treballen de forma coordinada per abordar la situació de les persones que viuen al carrer, en infrahabitatges o en altres situacions de vulnerabilitat, amb el repte final d’erradicar el sensellarisme a la ciutat.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia