El Papa considera “terrible” la rendibilitat de la indústria armamentística, que és “lucrar-se amb la mort”

cropped-fav.png
El Papa, aquest dimecres a l'Aula Pau VI. | Foto: Vatican Media

El papa Francesc va qualificar aquest dimecres de “terrible” el fet que actualment les inversions més rendibles siguin les que produeixen armes; ho va fer al final d’una audiència general en què va tornar a demanar als fidels pregar per la pau al món.

“No ens oblidem de resar per la pau, resem pels pobles que són víctima de la guerra. La guerra sempre és una derrota”, va dir el pontífex a l’Aula Pau VI del Vaticà.

Francesc també va demanar als creients resar “per la martiritzada Ucraïna que pateix molt“, “pels habitants de Palestina i Israel, que estan en guerra” o pels ‘rohingya’, la minoria ètnica predominantment musulmana perseguida a Myanmar.

“Demanem la pau, la veritable pau per a aquests pobles i per a tothom”, va instar el Papa.

I va agregar: “Lamentablement, avui les inversions que donen més rendibilitat són les fàbriques de les armes; terrible, lucrar-se amb la mort. Resem per la pau, que tiri endavant”.

Dolor per Kènia

El papa Francesc va expressar també el seu dolor per les persones que han mort en l’últim mes a Kènia a causa de les pluges torrencials i les inundacions.

“Desitjo transmetre al poble de Kènia la meva proximitat espiritual en aquests moments en els quals un greu al·luvió ha llevat la vida tràgicament a molts dels nostres germans i germanes”, va expressar el pontífex.

Per això, va exhortar als milers de fidels que l’escoltaven a resar per tots els qui “estan sofrint els efectes d’aquest desastre natural”.

El ministre kenià de l’Interior, Kithure Kindiki, ha situat en 169 el nombre total de morts a causa de les inundacions i pluges torrencials durant l’últim mes, la qual cosa també ha danyat nombroses infraestructures en tot el territori nacional.

L’últim desastre s’ha registrat en la localitat de Kamuchiri, prop de la ciutat de Mai Mahiu, amb almenys 71 morts.

La tragèdia ha provocat la desaparició d’unes 90 persones i n’ha deixat ferides almenys més de 100; a més a més, unes 190.000 s’han vist afectades i prop de 150.500 han hagut d’abandonar les seves llars.

A més de Kènia, altres països d’Àfrica oriental, inclosos Tanzània, Burundi i la República Democràtica del Congo (RDC), també s’han vist afectats negativament per les inundacions intensificades pel fenomen meteorològic del Nen.

Article publicat en col·laboració amb ‘Religión Digital‘.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia