La matèria religiosa es fa present entre les novetats editorials d’aquest Sant Jordi

cropped-fav.png
La venda de llibres es consolida any rere any per Sant Jordi.

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, la Direcció General d’Afers Religiosos ha recomanat diverses novetats editorials destinades a totes aquelles persones interessades a conèixer àrees concretes lligades al fet religiós com ara la pau, l’espiritualitat, la Creació o l’educació.

Entre aquestes recomanacions, destaquen, per exemple, obres com ara Pensar la Creació. La sorpresa de la Raó divina (Albada), que ha escrit enguany el físic, poeta i assagista David Jou, i que s’endinsa en l’origen de l’univers oferint un pont entre la cosmologia científica i la religiosa.

El filòsof i escriptor Jordi Pigem també apareix en aquest llistat amb Consciència o col·lapse (Fragmenta), llibre que va veure la llum el passat mes de març i que aprofundeix en els dos estils de coneixement bàsics en la ment humana, l’algorítmica i l’holística, totes dues distanciades a causa de les seves característiques principals.

La llista també inclou publicacions amb perspectiva femenina com ara No cometràs adulteri (Fragmenta), amb la qual la poeta Blanca Llum ofereix la seva visió sobre un dels Deu Manaments; Natura Sagrada (Claret), de Laura Mor i Josep Gordi, sobre cuidar la Terra, o Heréticas (Gedisa), d’Adriana Valerio, un apropament a les vides de dones dissidents que, al llarg de dos mil·lennis, es van rebel·lar contra l’statu quo en la seva incansable recerca de la veritat. 

També tenen el segell de Fragmenta els llibres Dolors Bramon. Professora d’islam. Converses amb Ignasi Moreta i No prendràs el nom de Déu en va, tots dos amb la participació del seu editor, Ignasi Moreta. Destaca, a més, Llibre de la claredat, en el qual el poeta i traductor Manuel Forcano acompanya el lector per conèixer el Llibre de la Creació, el primer assaig especulatiu del pensament jueu en llengua hebrea.

Afers Religiosos també es fixa en Valors 20 anys. Han caducat els drets humans?, el número especial, dedicat als drets humans, que va publicar la revista Valors el setembre de l’any passat amb motiu de la celebració del seu vintè aniversari.

El teu monjo interior (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), en què l’autor, Daniel Bourguet, s’endinsa en el monaquisme cristià i La conversa amb Déu (Albada), el segon llibre d’Oriol Jara, són altres dels suggeriments d’Afers Religiosos per commemorar aquesta data festiva, històrica, literària i, també, religiosa.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia