Tragèdia al Prat de Llobregat: el bisbe Agustí Cortés lamenta la mort d’una mare i els seus fills en un presumpte cas de violència de gènere

cropped-fav.png
L'escola on estudiaven els menors assassinats. | Foto: Col·legi Mare de Déu del Carme

El bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, ha lamentat la mort d’una dona de 43 anys i els seus dos fills menors d’edat, que van ser trobats sense vida la nit de dimarts 9 d’abril en el seu domicili al Prat de Llobregat (Barcelona) després que el pare se suïcidés.

Davant d’aquests fets, el bisbe ha emès un comunicat per expressar, “en nom de tot el Poble de Déu que fa camí en aquesta Diòcesi”, la proximitat a les víctimes innocents, a la seva família i amics i, particularment, a la comunitat educativa de l’escola de la Mare de Déu del Carme, on els menors, un nen i una nena bessons de 8 anys, feien 2n de primària.

“Tot fet violent ens produeix dolor; més encara quan veiem que la violència recau sobre persones innocents”, expressa el prelat, que va rebre la notícia directament per part de la titularitat de l’escola. En la nota, Cortés també fa una crida a “viure aquests fets execrables amb la fortalesa de qui és conscient i compromès en la tasca de canviar aquesta societat, sobretot, en l’àmbit de la família i l’educació”.

Segons informacions de l’Agència Catalana de Notícies, hores abans que els agents trobessin els cadàvers de les víctimes al pàrquing de la casa, es va saber que un home, que va resultar ser el pare dels menors, s’havia llevat la vida en l’estació del Prat. Ho va fer després de deixar una nota de “penediment”, trobada més tard pels Mossos. Sobre l’home no constaven antecedents judicials previs.

El cas eleva a set el nombre de menors morts per violència vicària des d’inicis de 2024.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia