Una seixantena de guies i ‘scouts’ d’Europa participen en la ruta catalana a Poblet

cropped-fav.png
Els participants d'aquesta edició, davant del Monestir de Poblet. | Cedida

Prop de seixanta joves van participar, del 22 al 25 de març, en la vuitena edició de la ruta catalana de l’organització Guies i Scouts d’Europa, una trobada celebrada al Monestir de Santa Maria de Poblet. L’activitat, una de les més destacades d’aquest moviment caracteritzat per impulsar l’escoltisme catòlic i el lleure educatiu entre joves i adolescents, es va convertir en l’avantsala de Setmana Santa per a tots els seus participants, que van estar immersos durant els quatre dies en un ambient de fraternitat i pregària compartida.

Tots ells, dividits en equips, van poder viure de primera mà els elements propis de la ruta escolta, la qual tracta de transmetre als joves un esperit de servei a Déu i al proïsme, tal com s’ha vist aquests dies a Poblet. Així doncs, la celebració diària de l’eucaristia, les adoracions al Santíssim, la contemplació de la natura o les xerrades formatives de la mà dels consiliaris religiosos i els caps scouts van ser els aspectes més rellevants que s’hi van portar a terme.

“La ruta sempre és un moment per viure en profunditat el mètode scout i desprendre’s de tot el que ens preocupa en el nostre dia a dia. Per això, convidem tots els joves que ho vulguin a viure aquest estil de vida”, explicava, en concloure aquesta edició, Pau Artés, cap de branca vermella (la franja d’edat per a joves de 17 anys o més) i un dels organitzadors de l’esdeveniment d’enguany.

Guies i Scouts d’Europa és un moviment educatiu que busca una formació integral de nens i joves a través del mètode scout i la formació cristiana. Des que va néixer fa més de 65 anys, aquest moviment té més de 71.000 membres a 26 països de tota Europa, i està reconegut per la Santa Seu com una associació privada de fidels. Actualment, a Catalunya tenen presència a Barcelona, Sant Feliu de Llobregat, Igualada i Sant Celoni.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia