Francesc decideix no pronunciar l’homilia a la missa de Diumenge de Rams

cropped-fav.png
El papa Francesc, visiblement millorat dels problemes de salut que ha arrossegat les últimes setmanes. | Vatican Media

Dia gran al Vaticà. Diumenge de Rams, processó de palmells, en una abarrotada plaça de Sant Pere. Amb una gran sorpresa: davant del que hauria de ser habitual, el papa Francesc (visiblement millorat del seu refredat), ha decidit no pronunciar l’homilia i mantenir un llarg silenci després de la lectura de la Passió segons Sant Marc.

Després de la tradicional processó dels palmells, que ha comptat amb la presència de mig centenar de cardenals i de 150 sacerdots concelebrant l’esdeveniment en un lloc ple de fidels, així com de les benediccions de dels rams, s’ha dut a terme la solemne lectura, cantada, de la Passió de Crist.

La plaça de Sant Pere s’ha omplert de gom a gom per celebrar el Diumenge de Rams. | Vatican Media

Tot i això, en acabar, Francesc ha optat per un llarg minut de silenci perquè els fidels poguessin reflexionar, amb fondària, cadascuna de les paraules del relat de la Passió i Mort de Crist, que arrenca aquest Diumenge de Rams. Fins ara, no s’ha informat de les raons que han empès el pontífex a prendre aquesta decisió; una acció que s’ha produït mentre concelebrava la festivitat amb el cardenal Claudio Gugerotti, prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals.

A pesar d’això, s’ha pogut veure un Francesc força millorat, en una plaça acolorida com les millors ocasions i plena de desenes de milers de fidels que han aprofitat els pocs rajos de sol que hi havia, abans d’una Setmana Santa que es preveu passada per aigua. El Papa sí que ha llegit la monició d’entrada, i ha donat pas a les peticions, encara que el pes de la celebració (i la consagració) ha anat a a càrrec de Gugerotti.

Àngelus avançat amb Moscou, Ucraïna i Gaza com a protagonistes

Francesc sí que ha llegit una reflexió al final de la celebració, que ha servit com a Àngelus (que s’ha resat just després). En aquesta lectura, després d’expressar la seva proximitat a una comunitat colombiana que va patir fa dies l’assassinat de dues persones, el Papa ha pregat “per les víctimes del vil atemptat terrorista a Moscou”, que ha qualificat d'”acte inhumà que ofèn Déu“. “Que el Senyor els aculli a la seva pau i doni consol a les seves famílies”.

“Us saludo a tots vosaltres, fidels de Roma, en particular a la delegació de la ciutat de Sant Rem, que també aquest any, des de fa quatre segles, ha ofert els palmells per a aquesta celebració. Gràcies, que el Senyor uS beneeixi”, ha recalcat.

“Jesús va entrar a Jerusalem com a rei humil i pacífic. Obrim els nostres cors. Només Ell ens pot lliurar de l’enemistat, de l’odi, de la violència, ell és la misericòrdia i el perdó dels pecats”, ha afegit el pontífex, que ha demanat oracions “per tots els germans i germanes que pateixen a causa de la guerra” .

“Penso en la martiritzada Ucraïna, on tantes persones es troben amb una gran necessitat a causa dels atacs contra les estructures”, ha clamat el Papa. “Estan en risc d’una catàstrofe humanitària. Si us plau no us oblideu de la martiritzada Ucraïna”, ha acabat Francesc abans de demanar que “pensem també en Gaza, que pateix tant, i en tants llocs de conflictes i guerres”.

*Article de Jesús Bastante publicat en col·laboració amb ‘Religión Digital‘.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia