Nova edició de la subhasta d’art solidària al castell de Calonge

cropped-fav.png
El castell de Calonge, on tindrà lloc la subhasta benèfica. | Visita Costa Brava

El castell de Calonge (Baix Empordà) acollirà aquest divendres 17 de març una nova edició de la Subhasta d’Art Solidària per recaptar fons per lluitar contra l’Atàxia de Friedreich. La subhasta a arriba a la cinquena edició amb un centenar d’obres d’art que inclouen pintures, escultures i litografies, entre d’altres, donades pels seus autors de manera gratuïta. Tots els diners recaptats es destinaran a lluitar contra l’Atàxia de Friedreich, una malaltia poc comuna que pateix una veïna del municipi. Entre les obres hi ha peces de Vicente Romero, Rosa Serra, Torner de Semir, Xavier Medina – Campeny, Marxo Mart o Quim Domene.

L’Atàxia de Friedreich és una malaltia poc freqüent que causa la degeneració de les neurones de la medul·la espinal i del cerebel, provocant sobretot dificultats en el moviment, en la capacitat de caminar i que amb el temps deixa els pacients en cadira de rodes. Aquesta afecció afecta a una veïna del municipi, Mireia Gómez. De cada dos euros que es recaptin de cada inscripció, es destinaran a finançar la Fundació Stop-FA, que investiga com curar-la.

Aquesta malaltia afecta unes 500 persones a Catalunya i comença a manifestar-se entre els 5 i els 15 anys, té una incidència de 2 casos cada 100.000 persones en poblacions d’origen europeu, i en canvi no afecta els ciutadans d’origen africà o asiàtic. Per la seva baixa incidència és considerada una patologia rara o minoritària. A Catalunya la pateixen unes 500 persones i a l’Estat unes 3.000.

La Subhasta d’Art Solidària és una activitat organitzada per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni amb la col·laboració del marxant d’art Juanjo Gallardo i Stop – FA. Durant les quatre edicions anteriors s’han aconseguit recaptar 29.625€, als quals s’hi ha de sumar la recaptació que s’ha obtingut des dels 2014 fins ara en diferents actes solidaris, que fa augmentar la xifra recaptada fins als 47.171€.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia