Salvador Illa visita al Papa al Vaticà: “És un referent en la defensa dels drets humans”

cropped-fav.png
Salvador Illa i la seva esposa, durant una trobada amb el Papa el passat mes de març. | Vatican Media

El papa Francesc ha rebut aquest dijous a primera hora del matí al primer secretari del PSC, Salvador Illa, en una audiència al Vaticà en la qual han abordat, entre altres temes, l‘actual situació de Catalunya, que el pontífex “coneix bé”, segons ha assegurat Illa en declaracions recollides per l’agència EFE.

El líder dels socialistes a Catalunya que Francesc és conscient de la realitat que estan travessant tant Catalunya com Espanya i ha destacat que ha sigut “l’atzar” qui ha fet que aquesta visita privada que havia demanat fa temps hagi coincidit amb l’acord aconseguit aquest dimecres entre el PSOE, Junts i ERC per a tirar endavant la llei d’amnistia.

“Li he explicat que les coses estan evolucionant, des de el meu punt de vista bé“, ha afegit Illa, que ha assegurat que, com a catòlic, la seva trobada amb el Papa ha estat per a ell “un moment molt especial”. El polític, que ha estat acompanyat per la seva esposa, Marta Estruch, ha regalat al pontífex els llibres El Brodat de la Creació de la catedral de Girona, de Carles Mancho, i La Sagrada Família de Barcelona. Quan les pedres criden, de Rodolf Puigdollers.

“Un referent per a milions de persones”

Per a Illa, líder de l’oposició a Catalunya, el pontífex és “un referent per a milions de persones” gràcies a “les seves reflexions a favor de la pau, sobre la defensa dels drets humans i la lluita contra les desigualtats”.

Aquestes reflexions les ha considerat “molt pertinents” en un temps “tan complex com l’actual”, i ha subratllat que “la seva defensa del diàleg i la diplomàcia és una invitació a la comunitat internacional a treballar per a evitar el patiment humà, que és sempre un deure moral”.

Article publicat en col·laboració amb ‘Religión Digital’

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia