Els bisbes irlandesos demanen un alto el foc a Gaza: “Prou, si us plau! Pareu la guerra”

cropped-fav.png
La guerra, a Gaza

Els bisbes d’Irlanda i Irlanda del Nord també han volgut pronunciar-se al voltant del gran conflicte bèl·lic que està cometent l’exèrcit d’Israel a Gaza i han demanat un alto el foc complet i definitiu: “Prou, si us plau! Diguem-ho tots: prou, pareu!“, han expressat de manera unànime els prelats en un comunicat que ha estat fet públic per la Conferència Episcopal Irlandesa després de la reunió general celebrada aquesta setmana.

“En dir això —han justificat els bisbes irlandesos—, ens unim a moltes de les nostres parròquies, juntament amb totes les persones de bona voluntat, per exigir la fi immediata de l’horror diari de matar, ferir i destruir béns i infraestructures allà”. En el mateix missatge, els representants de l’Església catòlica irlandesa han volgut demanar al govern d’Israel que compleixi els estàndards humans i internacionals bàsics per tal de garantir “que els palestins tinguin un accés total i sense obstacles a la seguretat, l’aigua i als aliments“.

Unes demandes que se sumen a les que també han dirigit a l’organització política i paramilitar de Hamàs, a la qual han exigit que alliberi tots els ostatges i que posi punt final als atacs amb míssils contra Israel. “Igualment, també s’han de condemnar els atacs contra els palestins a Cisjordània, que no reclamen tanta atenció en l’esfera pública. El que està passant en aquesta regió no es pot justificar moralment”, han lamentat els bisbes.

Lluny de considerar aquest conflicte com una guerra entre jueus i àrabs, els líders de les diòcesis irlandeses han manifestat obertament que “les religions, en cap cas, estan al darrere de tot plegat“. Han justificat la seva opinió admetent que la gent que té fe i professa una religió determinada “s’oposa al que està passant i als efectes que pot tenir arreu del món”, han argumentat els membres de la conferència episcopal d’Irlanda. A més, tots ells pensen que, en aquest escenari, “la comunitat internacional no ha aconseguit reivindicar el dret del poble palestí a una pàtria segura, amb estat i llibertat de moviment, com a part d’una solució de dos estats que reconegui Israel i Palestina”, han sentenciat.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia