Mig segle de Càritas a l’Alt Empordà

file (11)-min
Robers per fer arribar roba descartada a persones i famílies que ho necessiten | Càritas Girona

Cinquanta anys, ni més ni menys, són els que ha complert de vida la delegació de Càritas Diocesana a l’Alt Empordà Interior, amb camp base al municipi de Figueres. Per això, l’entitat, una de les 52 que hi ha repartides per tot Girona, té previst d’engegar en els pròxims mesos un seguit d’activitats per reivindicar la seva tasca social i, a més a més, fer valer la importància d’estar al costat d’aquelles persones amb recursos vitals més limitats.

Entre les activitats a les quals s’espera rebre més afluència de públic destaca, per exemple, una desfilada que estarà formada per persones voluntàries vestides amb peces de roba íntegrament reutilitzades, així com la inauguració d’un nou espai a Figueres per difondre els passos i les preocupacions de l’agrupació de voluntaris amb activitats diverses.

Des d’un punt de vista religiós, en aquesta programació tindrà un pes important la missa que s’oficiarà el 29 de juny a la parròquia de Sant Pere del municipi com a resposta d’agraïment a totes les persones que s’hi han bolcat directament o indirecta en el transcurs de la seva història, tal com assenyalen fonts de Càritas Diocesana a la comarca.

Adaptant-se a les necessitats canviants del territori, l’entitat ha anat evolucionant des dels seus inicis mantenint, això sí, el seu principal objectiu d’acollir veïns i veïnes en situació de risc de pobresa i exclusió social. Així i tot, les xifres de persones voluntàries, des del 2016 fins al 2021, tal com reflecteixen les seves memòries anuals, han minvat lleugerament, passant de 123 a 62.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia