El Papa convoca a nens i nenes de tot el món en la I Jornada Mundial dels Infants

cropped-fav.png
Francesc, amb un nen al Vaticà. | Foto: Vatican Media

“Jo faig que tot sigui nou” (Ap, 21,5). Aquest és el lema escollit pel papa Francesc per a la commemoració de la I Jornada Mundial dels Infants, que tindrà lloc a Roma els pròxims 25 i 26 de maig. “Aquestes paraules ens conviden a ser àgils com a infants per a comprendre les novetats que l’Esperit suscita en nosaltres i al nostre voltant”, diu el Papa en el missatge que ha adreçat recentment als menors amb motiu d’aquesta celebració orientada a “somiar una humanitat nova i compromesa per una societat més fraterna i atenta a la casa comuna”.

Organitzada pel Dicasteri per a la Cultura i l’Educació, la jornada començarà el dissabte dia 25 a les 15 hores amb una gran trobada a l’Estadi Olímpic de Roma, on s’aplegaran desenes de milers d’infants de diferents religions d’arreu del món, i continuarà l’endemà a la Plaça de Sant Pere amb una missa presidida pel papa Francesc. Entre els participants dels actes, que encara està en procés d’organització, hi ha confirmada la presència d’Ibrahima Balde, el jove de Guinea Conakry, protagonista i coautor de Germanet, un llibre recomanat pel mateix Francesc en nombroses ocasions.

De moment, tres setmanes després de la posada en marxa del lloc web oficial, el nombre de persones inscrites ha superat les 57.000. “Estan arribant moltíssims correus electrònics”, ha explicat el pare Enzo Fortunato, frare franciscà i coordinador de l’esdeveniment, als mitjans vaticans, que ha advertit que l’objectiu és arribar a les 100.000 persones. “En instituir aquesta jornada, el Papa ha estat profètic”, ha subratllat el religiós, definint la iniciativa com una “tempesta d’amor” en “dos dies de puresa”.

Per la seva part, la responsable de relacions exteriors d’aquesta Jornada Mundial del Menor, Stella Cervogni, ha revelat que els inscrits procedeixen d’una seixantena de països com l’Afganistan, la República Democràtica del Congo, Etiòpia, Eritrea i Síria. També s’esperaran delegacions des del nord de Moçambic, regió assolada per grups gihadistes, i des d’Ucraïna, Rússia i Terra Santa, on a hores d’ara tenen lloc conflictes sagnants que provoquen la mort i el patiment extrem de milers de menors innocents.

Les propostes dels més petits

Mentre avancen els preparatius de l’acte, el lloc web oficial ofereix un espai reservat per a tots els petits artistes que desitgen compartir la seva visió del futur a través del llenguatge universal de l’art. Aquí es publicaran tots els dibuixos enviats pels nens que vulguin contribuir a representar l’esdeveniment i explicar-li al Papa i al món la seva visió d’un futur d’amor i harmonia. Les creacions poden enviar-se per correu electrònic a [email protected].

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia