El Canal 33 emetrà un documental sobre Llorenç Gomis amb motiu del centenari del seu naixement

cropped-fav.png
Llorenç Gomis vist per Fernando Krahn. | 'El Ciervo'

El pròxim 4 de març es compliran cent anys del naixement del poeta, periodista i catedràtic Llorenç Gomis Sanahuja (Barcelona, 1924-2005). Per a commemorar l’efemèride, el Canal 33 emetrà a les 22:15 hores del mateix dia Llorenç Gomis, el mestre serè, un documental que repassa la seva figura i el seu llegat humanístic.

Intel·lectual de profundes conviccions cristianes, Gomis va ser un personatge polifacètic i va exercir una notable influència en el panorama periodístic i cultural de Catalunya i la resta de l’Estat durant la segona meitat del segle XX. Va ser fundador i director de la revista El Ciervo durant més de cinc dècades, director del Correu Català, sotsdirector i editorialista de La Vanguardia, professor de periodisme a l’Escola de Periodisme de l’Església, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna URL i síndic de greuges a la Universitat Pompeu Fabra.

A més d’endinsar-se en aspectes relacionats amb la família, la fe i les amistats, el documental aborda també la condició de poeta de Gomis i el brillant tàndem periodístic que va formar durant més de vint anys a la secció d’opinió de La Vanguardia amb el dibuixant xilè Fernando Krahn. Tot plegat, amb les veus d’una quinzena de persones, entre elles, qui va ser l’esposa de Gomis, la també periodista i editora Roser Bofill Portavella (1931-2011), l’exdirector de La Vanguardia, Lluís Foix, el poeta Alejandro Amusco i el capellà i periodista Francesc Romeu.

Llorenç Gomis, el mestre serè és un treball de 48 minuts de durada, està produït per Highland Agency i dirigit per Raimon Cartró i Jordi Pacheco amb música original de Joan Barranca.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia