Cardenal Omella: “L’incendi de l’edifici de València ens omple el cor de dolor”

cropped-fav.png
L'edifici sinistrat a València. | Diego Toribio (X)

El cardenal Joan Josep Omella ha expressat el seu condol a les persones afectades per l’incendi que va tenir lloc a València aquest passat dijous 22 de febrer i que, de moment, ha deixat almenys quatre morts i més d’una desena de persones desaparegudes, segons el servei d’emergències de la ciutat.

“Les imatges de l’edifici totalment calcinat a València ens omplen el cor de dolor”, ha dit aquest divendres l’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola en un missatge publicat a la plataforma X. El purpurat aragonès també ha enviat “una fraternal salutació” a l’arquebisbe de València, Mons. Enrique Benavent, i s’ha mostrat “unit en la pregària” amb “les famílies afectades per aquest tràgic accident”.

L’incendi va afectar a més de 350 inquilins d’un edifici de 143 habitatges al barri del Campanar, que va haver de ser desallotjat dijous a la tarda de forma precipitada arran de la brutal expansió de les flames. En aquest context, l’arquebisbe de València i anterior bisbe de Tortosa va organitzar el mateix dijous un comitè d’emergència per donar resposta a la tragèdia.

Mobilització urgent de l’Església valenciana

Segons va informar en un comunicat l’arquebisbat, immediatament després de tenir constància dels fets, el vicari episcopal, Emilio Hernández, va desplaçar-se fins al lloc de la tragèdia i va mobilitzar a tots els rectors de l’àrea, acudint a l’hospital de campanya per a oferir ajuda material urgent i d’acompanyament a les víctimes i a les seves famílies. Així mateix, la magnitud de la tragèdia va fer que Mons. Enric Benavent sol·licités la mobilització de tots tots els rectors i sacerdots de tot l’arxiprestat IX, Mare de Déu de Campanar, compost de vuit parròquies, si bé la crida es va fer extensiva a totes les parròquies de la ciutat i de l’arxidiòcesi.

Malgrat que el comitè d’emergència de l’arquebisbat va facilitar locals perquè els afectats poguessin passar-hi la nit, fonts municipals van explicar que les poersones que van sol·licitar allotjament ja van ser reubicades en hotels de la ciutat i traslladades en autocars de l’EMT, l’empresa pública de transports.

L’Església valenciana també va informar que, des d’aquest divendres, oferirà totes les misses per les víctimes i els seus familiars, i d’agraïment a totes les forces i cossos de seguretat que “amb tota generositat i perícia professional estan intervenint per a actuar davant aquesta crisi”. L’Església valenciana va assegurar que continuarà “a disposició de tots” en l’acompanyament a les famílies afectades i va sumar-se als els tres dies de dol decretats per l’Ajuntament de València.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia