El papa Francesc destaca “la dimensió itinerant de l’Església” en la pròxima Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat

cropped-fav.png
Voluntària de Càritas amb un grup de dones refugiades a Jordània. | Catholic Relief Services

“Déu camina amb el seu poble”. Aquest és el tema de la 110a Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat, que se celebrarà el diumenge 29 de setembre de 2024.

Segons ha avançat aquest dijous 22 de febrer el Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, el missatge d’enguany del papa Francesc se centrarà en la dimensió itinerant de l’Església, i posarà una “atenció especial als germans i germanes migrants”, que considera “una icona contemporània de l’església en sortida”.

El suggeriment del pontífex, explica el dicasteri, consisteix en un viatge que cal fer junts, sinodalment, superant els obstacles i amenaces per arribar a l’autèntica pàtria. Durant el viatge, en qualsevol lloc que es trobi la persona, és essencial reconèixer la presència de Déu que camina amb el seu poble, assegurant-li guia i protecció a cada pas.

La Jornada Mundial del Migrant i del Refugiat és una commemoració anual de l’Església catòlica per destacar la importància d’acollir i fer costat als migrants i refugiats. Va sorgir l’any 1914 com a resposta als desafiaments migratoris i se celebra l’últim diumenge de setembre. La jornada busca sensibilitzar sobre les experiències i desafiaments de les persones que es veuen obligades a abandonar les seves llars, promovent la solidaritat, el respecte als drets humans i la construcció de comunitats acollidores. El lema de l’any passat va ser Lliures d’escollir si migrar o quedar-s’hi.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia