El jesuïta Joan Morera impartirà un curs sobre l’espiritualitat de l’ecologia integral

cropped-fav.png
El jesuïta Joan Morera. | Imatge: Cristianisme i Justícia

El sacerdot jesuïta Joan Morera Perich, expert en noviolència, impartirà un curs sobre l’espiritualitat de l’ecologia integral. Durant l’activitat, que se celebrarà l’Institut de Recerca i Estudis Religiosos de Lleida (IREL), els participants podran aprofundir en la Bíblia per comprendre la voluntat de Déu sobre la Creació i, al mateix temps, descobriran referents de la mística cristiana que van copsar el sentit d’allò que existeix.

Segons explica Morera, l’ecologia integral parla d’un cosmos interdependent, on l’univers sencer és un harmònic regal de Déu i on cada decisió que es pren té impactes ètics sobre els altres éssers i en especial sobre els més pobres. “La forma com vivim els humans no és sostenible, perquè contamina, depreda, explota els recursos, maltracta els ecosistemes i els seus habitants i no dona temps al planeta per regenerar-se”, resumeix Morera, advertint dels “efectes devastadors” que l’estil de vida del primer món provoca en els més pobres, que són els qui pateixen més directament l’escalfament global, la meteorologia extrema, la pèrdua de biodiversitat i la contaminació de la terra, l’aigua i l’aire.

Recordant les paraules del papa Francesc a l’encíclica Laudato Si’ quan afirma que “no hi ha dues crisis separades, una ambiental i una altra social, sinó una sola i complexa crisi socioambiental”, Morera assegura que en un món ferit com l’actual, els cristians trobe en les arrels de la fe “una crida profunda a sanar i a transformar la mirada i el cor per tal de crear unes relacions de comunió amb Déu, amb els altres i amb tota la creació”.

El curs estarà organitzat per l’IREL, Càritas, Xarxa d’Entitats Cristianes d’Acció caritativa i Social, Delegació d’apostolat seglar, Cristianisme i Justícia. Tindrà un cost de 40 € i es podrà seguir de manera presencial o telemàtica. Constarà de cinc sessions, que se celebraran els dies 7 de març i el 2 de maig.

Tota la informació sobre l’activitat es troba disponible en aquest enllaç.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia