La Conferència Episcopal Tarraconense reflexiona sobre la sinodalitat i la identitat cristiana

cropped-fav.png
Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense, durant la reunió a Tiana. | GIEC

Els membres de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) han reflexionat sobre com articular creativament i en clau sinodal les relacions entre les diòcesis, agrupacions d’Esglésies i l’Església en conjunt. Ho han fet seguint la petició presentada per Francesc Conesa, bisbe de Solsona i membre de l’Assemblea General del Sínode, en el marc de la reunió número 254, celebrada durant els dies 12 i 13 de febrer a la Casa d’Espiritualitat Maria Immaculada de les Germanes Franciscanes dels Sagrats Cors, a Tiana.

Segons un comunicat emès aquest divendres 16 de febrer, els bisbes, a partir de l’aportació inicial de Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i president de la CET, han intercanviat també idees al voltant de com ha de ser la identitat cristiana de les fundacions d’Església. En aquest sentit, les reflexions dels prelats han incidit “de manera especial” en les institucions educatives, reconeixent-ne la importància per tenir-ne cura i potenciar-les.

Durant la trobada, els membres de la Tarraconense han acollit la visita de dels sacertots Francisco Javier Ondo Bindang i Andrés Pedro Sima Miaga, que han presentat el projecte de les Capellanies de Catòlics equatoguineans, que ja són presents en algunes de les diòcesis catalanes compartint reptes i propostes pastorals.

El tema de les migracions també ha estat present en la trobada, que ha comptat amb la participació del P. Xabier Gómez OP, director del Departament de Migracions de la Conferència Episcopal Espanyola. La presència del frare dominic ha aportat elements de reflexió al voltant dels objectius i desafiaments de la pastoral de migrants, tenint en compte tant les particularitats de les comunitats procedents de terres amb arrels cristianes com les procedents d’altres creences.

Xabier Gómez, director del Departament de Migracions de la CEE. | GIEC

Salvador Giménez, bisbe de Lleida i president del Secretariat Interdiocesà per a la Custòdia i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS), ha informat de les reunions mantingudes amb la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya sobre el patrimoni. I Salvador Cristau, bisbe de Terrassa i president del Secretariat Interdiocesà de Pastoral de la Salut (SIPS) ha informat sobre els convenis d’assistència religiosa als hospitals amb el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Els bisbes també han aprovat l’organització de la reunió de secretaris generals dels bisbats per compartir informació i criteris comuns que facilitin la seva tasca i, en referència a moviments presents a diverses diòcesis de Catalunya, han aprovat la petició de reconeixement de Rocío Elvira Quezada com a presidenta de l’Acció Catòlica Obrera (ACO), del Sr. Jordi Soriano Màrquez com a president de l’ACO; i de Mn. Josep Rodado León com a Consiliari General de l’ACO. Finalment, han reconegut Neus Carrobé Montalvo com a presidenta del Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica (MIJAC).

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia