El cardenal José Tolentino, protagonista de la presentació de l’agenda 2024 de Catalonia Sacra

cropped-fav.png
El cardenal Tolentino Mendonça. | Dominics Espanya

El cardenal José Tolentino (Madeira, Portugal, 1965), prefecte del Dicasteri per a la Cultura i per a l’Educació del Vaticà, visitarà Barcelona els pròxims 28 i 29 de febrer. El primer dia, presidirà la presentació de l’agenda d’activitats 2024 de Catalonia Sacra, que tindrà lloc a les 18:30 hores, al CaixaForum Macaya de la ciutat comtal.

En aquest festival del patrimoni eclesial, el programa d’activitats que s’hi presentarà arriba enguany a la seva dotzena edició plenament consolidat gràcies a l’impuls dels deu bisbats amb seu a Catalunya. En totes les seves propostes, Catalonia Sacra ha vetllat per mantenir el seu esperit divulgatiu, per promoure un treball en xarxa portat a terme amb esglésies que poseeixen grans elements constructius i per oferir sessions formatives adreçades als professionals del patrimoni.

Així és com es podrà gaudir, de l’1 de març fins a finals de novembre, de més d’una trentena d’activitats (com ara visites guiades, conferències, suggeriment d’actes de valor patrimonial, entre d’altres propostes) per conèixer el patrimoni cultural d’arrel religiosa existent arreu de Catalunya. En aquest sentit, l’historiador de l’art, museòleg i comunicador, Damià Amorós, serà l’encarregat de desgranar-les totes.

José Tolentino, cardenal i poeta

El cardenal José Tolentino Mendonça tornarà a participar en un acte públic l’endemà, el dijous 29 de febrer, amb motiu de l’homenatge al teòleg i biblista Armand Puig a l’Ateneu Universitari Sant Pacià, del qual va ser rector fins el curs passat, quan va ser nomenat president de l’AVEPRO.

Tolentino és prefecte del Dicasteri de Cultura i Educació al Vaticà des del 2022. Assagista i poeta (va presentar el passat 12 de febrer el seu últim poemari a la Universitat Catòlica del Sagrat Cor de Roma), el purpurat és també especialista en estudis bíblics i és conegut pel seu rigor en el tractament dels temes i els textos del cànon cristià. Creat cardenal l’any 2019, ha estat professor i vicerector de la Universitat Catòlica Portuguesa, arquebisbe-bibliotecari de la Santa Seu. Ha escrit més d’una cinquantena de llibres entre poesia, teatre i assaig. Algunes d’elles han estat publicades en català per l’editorial Fragmenta en títols com Vers una espiritualitat dels sentits (2016), Petita teologia de la lentitud (2017) i El petit camí de les grans preguntes (2020).

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia