Les Filles de la Caritat demanen col·laboració per poder mantenir obert el servei de lliurament d’aliments de la Barceloneta

cropped-fav.png
Servei de lliurament d'aliments de l'Obra Social Santa Lluïsa de Marillac.

La delicada situació en què es troba el servei de lliurament d’aliments de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, entitat de la Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül al barri de la Barceloneta, ha portat la direcció del centre a demanar col·laboració a la ciutadania per poder continuar oferint aquest servei. 

En un missatge adreçat a entitats, amics i col·laboradors, l’Obra Social ha explicat que durant el 2023 va deixar de rebre l’ajuda en espècie procedent de la FEAD (Fons d’ajuda europea per als més necessitats). “La retirada d’aquesta ajuda suposa una gran baixada del volum dels aliments rebuts que anaven destinats a les famílies”, ha advertit l’entitat.

Una altra de les raons que han portat a la situació actual del servei ha sigut que la Fundació Banc d’Aliments, que només a la província de Barcelona dona suport a més de 300 entitats que distribueixen aliments entre les famílies més necessitades, ha deixat de rebre dues de les principals donacions econòmiques que permetien la compra d’aliments frescos per a completar i dignificar els lots. 

El Servei de lliurament d’aliments de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac va ser obert a l’inici de la dècada del 1990. És un dels serveis més antics de l’obra i el més vinculat amb la Barceloneta. “Fa molts anys que aquest servei dona suport i cobertura de necessitats bàsiques a famílies i persones del barri i d’altres persones acompanyades per l’obra social”, han recordat els responsables del centre.

Les col·laboracions poden ser en espècie, especialment amb donacions de llet i oli, o econòmiques mitjançant transferència bancària al número de compte de l’obra: ES14 2100 3039 4722 0035 8293.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia