El Papa i Milei fan les paus en un “amable” cara a cara

cropped-fav.png
Javier Milei i el papa Francesc, aquest dilluns. | Vatican Media

Un mes després que es revelés la intenció de Javier Milei, president de la República Argentina, de viatjar al Vaticà i conèixer personalment al Papa, aquest dilluns s’ha produït l’esperada audiència privada concedida per Bergoglio al cap de l’executiu argentí. Una trobada que s’ha celebrat en la biblioteca del segon pis del Palau Apostòlic i que Milei ha qualificat de “molt bona i molt amable”, tal com ha pogut saber el diari La Nación.

Durant el tradicional intercanvi de regals, el mandatari ha portat al Papa dolços típics de l’Argentina, galetes de llimona i alfajores de xocolata negra. A més, ha volgut lliurar-li una còpia de la carta manuscrita que va enviar el 1854 el canceller José María Gutiérrez a Juan Bautista Alberdi en què l’acreditava com a representant a Europa, així com un quadre que conté la imatge de la postal commemorativa de la primera santa argentina, Mamá Antula, canonitzada el passat diumenge.

Per la seva banda, el Papa ha regalat a Milei alguns dels seus escrits i un medalló fet de bronze i portador d’una creu i un colom inspirat en el baldaquí de la basílica de Sant Pere, elaborat per l’escultor i arquitecte Gian Lorenzo Bernini.

Segons un comunicat de l’oficina de premsa del Vaticà, durant la reunió, Milei i Francesc han parlat de les “bones relacions” que mantenen en l’actualitat la Santa Seu i l’Argentina, i de la voluntat de reforçar-les. Interessat per la política que està adoptant el nou govern del seu país, el Papa ha pogut conèixer per boca del líder argentí diversos aspectes relacionats amb el paper del país llatinoamericà envers els desafiaments internacionals als quals s’exposa en l’actualitat; més concretament, aquells relacionats amb les guerres i el compromís per la pau entre totes les nacions.

Un altre dels punts tractats ha estat la invitació de Milei perquè Bergoglio visiti pròximament l’Argentina, acció que faria per primera vegada des que va ser entronitzat el març del 2013. En aquest sentit, el pontífex mantindria la proposta com “una hipòtesi” per al segon semestre de l’any 2024.

La trobada, que ha sigut el segon contacte entre Milei i Francesc després de les salutacions en el marc de la cerimònia de canonització de Mama Antula el dia anterior, obre una nova etapa i deixa enrere els insults que va fer el mandatari al Papa abans d’arribar a la presidència de l’Argentina i pels quals va demanar disculpes.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia