El papa Francesc revela la seva “profunda relació” amb Benet XVI en un nou llibre

cropped-fav.png
Els papes Francesc i Benet XVI al Vaticà. | Vatican Media

Papa Francisco: el sucesor. Mis recuerdos de Benedicto XVI. Aquest és el títol del llibre que permetrà conèixer de primera mà la històrica convivència dels papes Benet XVI i Francesc durant gairebé una dècada al Vaticà.

L’obra, firmada pel periodista vaticanista Javier Martínez-Brocal, recull en 330 pàgines una llarga conversa amb el pontífex argentí, qui, segons indica l’editorial Planeta en el material promocional, explica amb naturalitat com van ser aquells anys, sense esquivar polèmiques i les dificultats que els van marcar.

“Benet XVI i jo vam mantenir una relació molt profunda i vull que se sàpiga sense intermediaris”, assegura el papa Francesc en relació amb el seu antecessor, que l’11 de febrer de 2013 es va convertir en el primer pontífex que va renunciar en quasi sis-cents anys. “Va ser un home que va tenir el coratge de renunciar i, des de llavors, va continuar acompanyant a l’Església i al seu successor”, afegeix Francesc. 

Javier Martínez-Brocal (Granada, Espanya, 1978) cobreix el Vaticà des dels últims anys del pontificat de Joan Pau II. Ha acompanyat a Benet XVI i a Francesc en molts dels seus viatges per tot el món. Ha narrat el dia a dia dels papes des de l’agència Rome Reports i en mitjans dels Estats Units, Amèrica Llatina i Europa. Actualment és el vaticanista del diari ABC i La Sexta.

És autor de El Papa de la misericordia (2015) i El Vaticano como nunca te lo habían contado (2018), tots dos títols publicats per l’editorial Planeta.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia