Margit Eckholt parlarà sobre el paper de la dona a l’Església a la setena Tribuna Carrera

cropped-fav.png
Margit Echolt

Amb el títol de “La Sinodalitat i el debat sobre el protagonisme de la dona a l’Església”, el dinar-col·loqui que es portarà a terme durant la setena edició de la Tribuna Joan Carrera, el pròxim 5 de març, comptarà amb la presència de Margit Eckholt, membre de la comissió sinodal d’Alemanya, professora de teologia dogmàtica de la Universitat d’Osnabrück i presidenta, fins fa pocs mesos, de l’Associació Europea de Teologia Catòlica. Nascuda a Alemanya el 1960, Eckholt també ha rebut el títol de Doctora honoris causa per part de la Universitat de Luzern, i és professora visitant i post-doctoral d’altres universitats internacionals.

Echolt serà presentada per Mar Galceranla qual ha cursat un doctorat en Pedagogia i un màster d’Espiritualitat Transcultural. La presentadora, a més, ha tingut una estreta vinculació amb diverses institucions socials, pastoral i docents, com ara el Lloc de la Dona-Germanes Oblates, l’Institut de Ciències Religioses de Barcelona, el Centre Cristià dels Universitaris i el Secretariat de Teologia a la Universitat.

Les inscripcions, obertes fins al 27 de febrer, es poden fer a través d’aquest enllaç web. En les anteriors edicions, per aquest espai de diàleg i reflexió han passat personalitats rellevats de l’àmbit de la religió: és el cas de Nathalie Becquart, sotsecretària de la Secretaria General del Sínode; de Jesús Martínez Gordo, teòleg i escriptor, i, recentment, de Javier Madrazo, expolític i militant de la Germandat Obrera d’Acció Catòlica (GOAC).

La Tribuna Joan Carrera és una iniciativa conjunta del Grup Sant Jordi, del diari El Punt Avui i de 20 entitats i institucions d’Església catalana que signen aquest missatge. L’objectiu dels col·loquis és analitzar la situació actual del cristianisme a Europa i al món, difondre les experiències de diàleg, comunicació i participació social i, en definitiva, potenciar la presència del fet religiós en la societat catalana.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia