Mans Unides convoca el Dia del dejuni voluntari en suport dels 735 milions de persones que passen fam en el món

cropped-fav.png
Imatge de la campanya anual de Mans Unides, l'Efecte ésser humà.

Aquest divendres 9 de febrer, Mans Unides convoca la societat espanyola a la Jornada de dejuni voluntari, un gest simbòlic de suport als 735 milions de persones que passen fam al món. La crida té lloc en el marc de la presentació de la Campanya anual de l’ONG catòlica, que enguany treballarà per la justícia climàtica sota el lema L’efecte ésser humà.

“Entenem que abstenir-se de menjar és una manera de prendre consciència del patiment que pateixen diàriament milions de persones al món que dejunen involuntàriament perquè no disposen d’aliments”, explica Cristina Urrutia, del Departament de Parròquies de Mans Unides.

Per a Urrutia aquest dejuni que convoca Mans Unides, és una manera d’alliberar-se de “les esclavituds de l’egoisme, de la indiferència, de l’orgull, de la malaltia del consum desmesurat, del mòbil, de la televisió o de l’ordinador”. Un gest, assegura, que ajuda a acostar-se al patiment dels altres. “La capacitat de les persones per posar-se al lloc de l’altre, de veure la vida a través dels seus ulls, i de sentir allò que l’altra persona sent, ens apropa més a Jesús”, subratlla Urrutia.

L’hora de la fam

Juntament amb els «Sopars de la Fam» i el Dejuni Voluntari, l’ONG proposa L’hora de la fam”, un temps de reflexió i oració en què cada persona, familia o grup atura la seva activitat quotidiana per a centrar la ment i el cor en prendre consciència de l’immens drama que significa la desigualtat per a milions de persones.  

La presentació de la campanya “L’efecte ésser humà” culminarà el diumenge 11 de febrer amb la Jornada Nacional de Mans Unides, en què el recapte de la col·lecta de totes les parròquies d’Espanya es destinarà a les finalitats de l’ONG, orientades a l’Educació per al Desenvolupament i el finançament de projectes a Amèrica, Àsia i Àfrica.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia