El Parlament porta a Omella davant la Fiscalia per no acudir a la comissió d’investigació sobre la pederàstia 

descarga
El cardenal Joan Josep Omella. | Església de Barcelona

La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts traslladar a la Fiscalia la incompareixença de l’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), el cardenal Joan Josep Omella, en la comissió d’investigació de la Cambra sobre pederàstia a l’Església, segons informen fonts parlamentàries.

La presidenta de la Comissió, Susanna Segovia (Comuns), va elevar un escrit a la Mesa perquè l’òrgan posés al corrent al Ministeri fiscal “a l’efecte de substanciar la responsabilitat penal que pugui correspondre”.

A més de la incompareixença d’Omella, la Mesa també ha traslladat a Fiscalia la incompareixença en la Comissió del sotssecretari de la Conferència Episcopal Tarragonina, Enric Termes, i del president del Tribunal eclesiàstic de Barcelona, Santiago Bueno.

Segovia va traslladar les incompareixençes a la Mesa en aplicació de l’article 68.3 del reglament del Parlament, que estableix que si la persona convocada desatén voluntàriament el requeriment de comparèixer, la Mesa ha de donar compte al Ministeri Fiscal.

Omella, Termes i Bueno no van acudir el dilluns 29 de gener a la seva primera citació com a testimonis en la Comissió i van ser citats novament el 2 de febrer, data en la qual tampoc no van presentar-se.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia