Arriba a Itàlia un segon grup de menors procedents de la guerra de Gaza

cropped-fav.png
El ministre Antonio Tajani, el P. Ibrahim Faltas i altres representants de l'Església italiana. | CEI

Un segon grup de 18 de nens i nenes procedents de Gaza va arribar a La Spezia, ciutat situada al nord-oest d’Itàlia, aquest dilluns a bord del Vulcano, un buc hospitalitzat de l’armada italiana que va salpar d’Egipte el passat 31 de gener. Acompanyats pels seus cuidadors, la majoria dels menors van ser rescatats de sota les runes d’edificis bombardejats a la Franja.

“De l’obscuritat de les runes, a l’escalfor d’Itàlia”, va resumir el P. Ibrahim Faltas, vicari de la Custòdia de Terra Santa, després de l’arribada dels infants, que van ser tractats i estabilitzats per metges egipcis abans d’embarcar rumb a Itàlia. Els menors seran tractats en diferents hospitals pediàtrics i acollits per les entitats d’Església que promouen corredors humanitaris (Arci, Càritas Italiana, la Comunitat de Sant Egidi i la Federació d’Esglésies Evangèliques) a l’espera que s’activi el procés pel seu reconeixement com a refugiats.

“Tothom està treballant sense descans per a acollir-los, cuidar-los amb competència i assistir-los amb amor. Són homes i dones que estan fent un miracle perquè a aquests nens que pateixen els estan donant el testimoniatge que no existeix només el mal de la guerra, sinó que existeix el bé i que la pau és possible”, va resumir Faltas, figura clau en aquesta missió humanitària que està comptant amb la implicació d’autoritats italianes, egípcies, israelianes i palestines.

Aquest segon grup de nens se sumava així als que van arribar fa una setmana i que ja van ser repartits per diferents centres hospitalaris del país transalpí, entre ells el Bambino Gesù de Roma, propietat de la Santa Seu, i el Meyer de Florència. Tots ells han viscut situacions dramàtiques sota els bombardejos, la fam i el fred a què està sotmesa la població de Gaza sota el setge militar israelià, que va començar fa gairebé quatre mesos com a represàlia als atemptats de Hamàs del 7 d’octubre.

“Aquestes circumstàncies m’han impulsat a recórrer camins de pau per tal que s’aturi una guerra que només porta dolor i destrucció“, va relatar Faltas. El religiós franciscà, que dirigeix les escoles cristianes de Terra Santa de Jerusalem, va explicar que els nens que han arribat fins ara ho han fet amb almenys un acompanyant, tot i que alguns són orfes de pare i mare. “Hi ha un nen d’un any i mig que no té a ningú i un altre que té només quatre mesos, l’edat d’aquesta guerra atroç, i està amb la seva mare”, va explicar Faltas, que en els darrers dies ha visitat els nens hospitalitzats al Bambino Gesù i al Meyer.

Mentre es recuperaven dels traumes ocasionats per la guerra, els nens i cuidadors van expressar a Faltas el seu desig de reunir-se amb les famílies: “Era necessari allunyar-los de l’infern per poder-los guarir, però malauradament les famílies van haver-se de separar en molts casos. Els moments de dolor i patiment s’experimenten de manera diferent si es viuen amb la companyia familiar. Espero que Déu guareixi aquestes ferides, les visibles i les invisibles”, va concloure Faltas.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia