Papa Francesc: “La cerca de la pau és una responsabilitat de tota la família humana”

descarga
El papa Francesc, durant el res de l'Àngelus. | Vatican Media

En les salutacions després de l’àngelus, el papa Francesc va felicitar l’any nou lunar, que se celebra a Orient i va convidar a “a buscar una societat solidària i fraterna, en la qual cada persona sigui reconeguda i acollida amb la seva inalienable dignitat”. També va demanar a tots a “resar per la pau, que tant anhela el món i que avui, més que mai, es posa en risc en molts llocs del món”, especialment a Ucraïna, Palestina i Israel”.

Bergoglio va dir que la cerca de la pau “no és una responsabilitat de pocs, sinó de tota la família humana”, al mateix temps que, recordant la jornada internacional contra el tràfic d’éssers humans, va recordar que també avui “moltes germanes i germans són enganyats amb falses promeses i, després, sotmeses a explotació i abusos” i va concloure resant “pels morts i ferits pels devastadors incendis que han colpejat al centre de Xile”.

Paraules del Papa després de l’Àngelus

A l’Orient aviat se celebra l’any nou lunar. Rebin tots la meva felicitació, amb el desig que aquesta festa sigui una ocasió per a viure relacions i gestos d’afecte, que contribueixin a buscar una societat solidària i fraterna, en la qual cada persona sigui reconeguda i acollida amb la seva inalienable dignitat.

Invoco sobre tots la benedicció del Senyor i convido a resar per la pau, que tant anhela el món i que avui, més que mai, es posa en risc en molts llocs del món.

Aquesta no és una responsabilitat de pocs, sinó de tota la família humana. Cooperem tots per a construir-la amb gestos de compassió i de valentia.

Continuem resant per les poblacions que sofreixen per la guerra, especialment a Ucraïna, Palestina i Israel.

Tota vida humana té un valor immens i és capaç de donar alguna cosa als altres.

La jornada d’oració contra el tràfic d’éssers humans, que se celebrarà el pròxim dia 8 de febrer, memòria de Santa Josefina Bhakita, monja sudanesa que, de nena, va ser esclava. També avui, moltes germanes i germans són enganyats amb falses promeses i, després, sotmeses a explotació i abusos. Unim-nos tots per a fer front al dramàtic fenomen global del tràfic de persones humanes.

Resem també pels morts i ferits pels devastadors incendis que han colpejat al centre de Xile.

*Article de José Manuel Vidal publicat en col·laboració amb Religión Digital.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia