La religiosa xilena Nelly León, entre els guardonats amb el premi Zayed 2024 pel seu compromís amb la fraternitat humana

cropped-fav.png
La religiosa xilena, Nelly León. | Fundació 'Mujer, levántate'

Nelly León, religiosa xilena presidenta de la fundació ‘Mujer, levántate‘, ha rebut el premi Zayed 2024 per la seva contribució a la promoció de la fraternitat humana. També han rebut el guardó el cardiòleg egipci Sir Magdi Yacoub i dues organitzacions de beneficència d’Indonèsia.

El jurat d’aquest premi que reconeix persones i entitats que exemplifiquen els valors consagrats en el Document sobre la Fraternitat Humana signat l’any 2019 a Abu Dhabi pel papa Francesc i el gran imam d’Al-Azhar, Ahmed Al-Tayeb, ha destacat els “esforços excepcionals per afrontar reptes socials complexos i promoure la coexistència pacífica i la solidaritat a escala local i internacional”.

Presentats a Abu Dhabi davant la premsa internacional aquest divendres 2 de febrer, els guardonats rebran un milió de dòlars cada un pels seus projectes socials i passaran a integrar una xarxa de cooperació constituïda per les entitats guardonades en anys anteriors.

Nelly León, membre de la Congregació del Bon Pastor, ha acompanyat durant més de 25 anys dones que compleixen penes de presó a Santiago de Xile. Una realitat que considera “un drama atroç” davant el qual la societat mira cap a una altra banda. Ara, León espera que aquest guardó sigui un incentiu perquè la ciutadania, la classe política i els líders d’opinió se sentin responsables i compromesos a contribuir a la reinserció i a la dignificació de les dones en la societat xilena.

La fundació ‘Mujer Levántate’ atèn una mitjana de 250 dones cada any a través de diversos programes, un acompanyament del qual es beneficien uns 700 nens i nenes. Enguany, el fet d’haver rebut el premi Zayed, permetrà, com a mínim, duplicar aquesta xifra.

La justícia social a Egipte i Indonèsia

D’altra banda, el també premiat cirurgià cardiòleg egipci Magdi Yacoub és conegut per haver desenvolupat tècniques innovadores en trasplantaments de cor, que han servit per a salvar milers de vides de nens sense recursos. El metge s’ha dedicat especialment atendre infants a través de la fundació egípcia que porta el seu nom i la Chain of Hope, al Regne Unit. Paral·lelament, ha obert altres centres cardiològics a Moçambic, Etiòpia i Ruanda. Yacoub ha estat premiat en nombroses ocasions al llarg de la seva vida.

Els altres dos projectes guardonats posen l’Islam al servei de la justícia i la pau. Es tracta de Nahdlatul Ulama i Muhammadiyah, dues de les organitzacions islàmiques més grans d’Indonèsia, amb més de 190 milions de membres. Fundades a inicis del segle XX i reconegudes pels seus esforços humanitaris i de promoció de la pau, aquestes dues entitats han promogut un gran nombre d’obres socials d’àmbit educatiu i sanitari que han millorat la vida de milers de persones situades en els sectors més vulnerables de la societat.

La cerimònia d’entrega del premi tindrà lloc el pròxim dilluns 5 de febrer a les 19 hores en el Memorial dedicat a Zayed bin Sultan Al Nahyan, fundador dels Emirats Àrabs Units i reconegut filantrop.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia