L’Església catalana es prepara per a la celebració de la Jornada Mundial de la Vida Consagrada

cropped-fav.png
jornada vida consagrada; vida consagrada; consagrados; religiosos; religiosas; monjes; monjas

El pròxim divendres 2 de febrer, festa de la Presentació del Senyor, es commemorarà la Jornada Mundial de la Vida Consagrada, instituïda fa 28 anys pel papa Joan Pau II per recordar el do per a l’Església i per al món de les persones consagrades. Amb motiu d’aquesta celebració, la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) se suma a la programació d’un seguit d’esdeveniments que, des del 28 de gener fins al dimarts 6 de febrer, tindran lloc en set de les onze diòcesis catalanes.

En el marc d’una jornada que enguany porta el lema “Aquí estic, Senyor, que es faci la teva voluntat“, l’Arquebisbat de Tarragona acollirà, el dia 2 a les 18:00 hores, un espai de pregària per la vida consagrada. Això serà al Col·legi Santa Teresa de Jesús de la capital. A més, el dia 4, a les 11:00 hores, es durà a terme a la Catedral de Tarragona una celebració eucarística presidida per l’arquebisbe Joan Planellas, que comptarà amb la presència de les diverses comunitats de vida consagrada existents a l’arxidiòcesi.

A l’arxidiòcesi de Barcelona, una eucaristia a la catedral iniciarà el programa d’aquesta jornada. Serà el dia 2 a les 19:15 hores. L’endemà, a les 10:00 hores, tindrà lloc un recés de vida consagrada que tractarà de guarir les possibles ferides existents, des d’un punt de vista intern, per recuperar l’alegria de la vocació. Pel que fa a la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, també serà el dia 2 quan el bisbe Agustí Cortés presideixi una eucaristia a la catedral d’aquesta ciutat.

Per la seva part, el Bisbat de Terrassa, que el passat 28 de gener va celebrar una conferència a càrrec del pare Llorenç Sagalés a Sant Cugat del Vallès, preveu portar a terme el pròxim divendres, a les 20:00 hores, una missa a la seva catedral, així com una celebració a cada parròquia i comunitat de la diòcesi.

A Lleida, la Comissió de Vida Consagrada del seu bisbat té previst presentar una activitat amb motiu d’aquesta jornada mundial, el pròxim 3 de febrer i durant tot el matí, a la seu de les Missioneres Esclaves de l’Immaculat Cor de Maria, a l’avinguda Catalunya de la ciutat.

Pel que fa als actes que es preveuen a Vic, el bisbat ha fet públics dos actes entorn d’aquesta celebració. El primer serà una celebració eucarística a la seva catedral, presidida pel bisbe Romà Casanova, divendres a les 19:00 hores. I, el segon, previst pel dia 3 de febrer, una missa a càrrec de religiosos i religioses de Manresa, precedida d’un rosari. Aquests actes se celebraran durant el migdia a la mateixa catedral.

A Girona, divendres 2 de febrer a les 19:00 hores hi haurà una eucaristia a la parròquia de Santa Susanna del Mercadal amb la presència de religiosos i religioses de la diòcesi i, durant el 30 i el 31 de gener, una vetlla de pregària a partir de la mateixa hora a la parròquia del Mercadal de la ciutat.

Finalment, dimarts 6 de febrer a partir de les 16:30 hores, tindrà lloc un col·loqui al voltant del tema d’aquest any, que es podrà seguir en directe a Youtube. Hi participaran Fr. Jesús María Galdeano, dominic, vicari per a la Vida Consagrada de Pamplona; la Gna. Maria Teresa Pandlet, del monestir de les Germanes Clarisses d’Àvila, i Carolina Sánchez, de l’Institut secular Immaculat Cor de Maria.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia