L’hospital Bambino Gesù de Roma rep quatre nens palestins ferits a la guerra de Gaza

cropped-fav.png
Un nen palestí rep un regal de mans del P. Ibrahim Faltas. | Bambino Gesù

Quatre dels onze menors palestins de Gaza que van aterrar el passat dimarts a Itàlia procedents d’Egipte per ser tractats de les ferides de guerra ja han ingressat a l’hospital Bambino Gesù de Roma. Els pacients, tres nens i una nena de 2, 4, 13 i 15 anys, van ser rebuts amb els seus cuidadors i, després de ser avaluats, van ingressar en els serveis de cardiologia, hematologia, ortopèdia i neurologia d’aquesta institució pediàtrica de la Santa Seu, on, tal com va assegurar el seu president, Tiziano Onesti, s’estaran tot el temps que calgui.

“Es tracta d’una gota d’esperança en comparació amb la situació actual”, va dir Tiziani en declaracions recollides pel portal SIR, de la Conferència Episcopal Italiana. “Ara no hi ha pràcticament hospitals a Gaza i sentim la necessitat d’atendre tots aquests nens com un profund sentiment de proximitat, independentment de la religió i de tota la resta de coses, perquè és una qüestió de vida i nosaltres treballem per la vida, com sempre”, va afirmar Tiziani, que va reiterar el compromís del Bambino Gesù de donar assistència als menors perquè tinguin garantit el dret fonamental a la salut.

El grup de menors van arribar al Bambino Gesù acompanyats pel P. Ibrahim Faltas, vicari de la Custòdia de Terra Santa, que està sent un dels principals artífexs d’aquesta delicada operació humanitària en què estan participant autoritats palestines, egípcies, israelianes i italianes. “Els hem tret de l’infern. Ara tornen a somriure i segurament cap d’ells podria haver imaginat que sortirien de Gaza i arribarien a Itàlia”, va comentar Faltas, que va portar regals de part dels nens palestins de l’escola de Terra Santa de Jerusalem, dirigida pel mateix vicari de la Custòdia.

“Ens agradaria fer molt més i estem sempre disponibles”, va assegurar el president del Bambino Gesù, tot recordant que encara hi ha molts nens que necessiten ajuda a Gaza, on la gairebé la totalitat de la xarxa sanitària ha quedat destruïda sota els bombardejos incessants de l’exèrcit israelià.

“Els nens només volen pau”

Des dels atemptats perpetrats per Hamàs el 7 d’octubre i la posterior operació militar iniciada per Israel a Gaza com a represàlia, almenys 11.500 nens i nenes han estat assassinats a Gaza, segons les autoritats locals. “Els nens i nenes de la Franja han perdut molt. Éssers estimats, les seves cases, escoles o els carrers per a jugar. Els que sobrevisquin tindran traumes difícils de sanar. Només volen pau”, advertia recentment UNRWA, l’agència de les Nacions Unides per als refugiats palestins.

Després de 117 dies de guerra, més d’un milió i mig de persones, quasi el 85% de la població de l’enclavament, han hagut de desplaçar-se i sobreviuen en condicions d’extrema precarietat. En aquest context, nombroses organitzacions pels drets humans han exigit en reiterades ocasions un alto el foc com a principal mesura per garantir l’atenció a la població.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia