Arriba a Roma el primer grup de menors palestins ferits a Gaza per rebre tractament mèdic

cropped-fav.png
L'avió militar italià moments després d'aterrar. | Ministeri de Defensa d'Itàlia

“Mirant-li els ulls innocents, queda impresa la seva tristesa. És una humanitat devastada pels horrors de la guerra“. Aquestes van ser una de les primeres reflexions que va deixar anar el P. Ibrahim Faltas, vicari de la Custòdia de Terra Santa, el passat dilluns 29 de gener minuts després que aterrés a l’aeroport militar de Ciampino, a Roma, l’avió que transportava el primer grup d’11 menors palestins greument malalts o ferits a Gaza en els bombardejos de l’exèrcit israelià.

El frare franciscà, que va rebre el grup a l’aeroport acompanyat per autoritats com el ministre d’Afers Exteriors d’Itàlia, Antonio Tajani, el general Francesco Paolo Figliuolo, i l’ambaixador palestí a Itàlia, Abeer Odeh, va manifestar la seva satisfacció per l’èxit d’aquesta delicada operació humanitària de la qual va ser un dels principals artífexs. “El camí que condueix a la pau comença a realitzar-se concretament”, va assegurar Faltas en declaracions recollides pels mitjans vaticans.

En el grup, tal com va revelar el vicari de la Custòdia de Terra Santa, hi havia, entre altres, una mare amb dos fills ferits que va perdre el seu marit i una filla en el mateix bombardeig, nens malalts i orfes i membres de famílies que van haver de dividir-se per poder viatjar a Itàlia per poder acompanyar mentre són tractats en els diferents hospitals on seran atesos. “Si, per una banda, compartien amb nosaltres el seu dolor, per una altra ens regalaven somriures de gratitud per aquesta generosa acollida”, va assegurar el religiós.

Els nens, que rebran tractament en diversos hospitals pediàtrics especialitzats d’Itàlia, van sortir fa cinc dies de Gaza cap a Egipte a través del pas fronterer de Rafah. Allà van ser tractats i estabilitzat per personal mèdic egipci abans d’emprendre el rumb a Itàlia.

L’operació, coordinada pel mateix P. Ibrahim Faltas en estreta col·laboració amb les diverses parts implicades, espera ara l’arribada d’un altre vol i també del Vulcano, un buc hospitalitzat de l’armada italiana que salparà d’Egipte aquest 31 de gener amb més nens a bord que necessiten tractament. El Vulcano va ser preparat en molt poc temps i va partir cap al Pròxim Orient a mitjan novembre. Des de llavors, els més de 30 membres del seu equip sanitari han assistit a nombroses persones malaltes i mares que han donat a llum.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia