L’Escolania de Montserrat obre les portes per mostrar a les famílies el dia a dia de la comunitat

cropped-fav.png
Escolans de Montserrat, en una imatge d'arxiu. | Escolania de Montserrat

L’Escolania de Montserrat torna a obrir les portes, com fa cada any, per oferir la possibilitat a infants i joves que vulguin formar-ne part de conèixer, al costat de les seves famílies, l’Escolania, els seus integrants i les instal·lacions on es desenvolupa el dia a dia d’aquesta comunitat educativa i musical ubicada a l’Abadia de Montserrat. Això serà el pròxim diumenge 3 de març a partir de les 12:30 hores, un cop acabada la missa i els tradicionals cants de la Salve i el Virolai.

Seran, així doncs, els mateixos escolans els que guiaran totes les famílies que hi participin, les quals es poden apuntar a través del web de l’Escolania o del telèfon 93 877 77 67. El gairebé mig centenar de nois que la integren seran novament els que “s’implicaran clarament” en aquesta diada, tal com assenyala la institució en un comunicat, la qual servirà per preparar el curs vinent i crear un clima positiu amb totes les famílies, no només de Catalunya, que tinguin interès a vincular-s’hi. Posteriorment, està previst un dinar i, a la tarda, se celebrarà, d’una banda, una reunió informativa per als nous pares i mares, i, de l’altra, una xocolatada amb tots els assistents.

Mantenir el relleu generacional és bàsic per al cor litúrgic, amb una clara projecció musical al servei del Santuari de la Mare de Déu de Montserrat, així com per als seus responsables. Per aquest motiu, la seva direcció fa anys que sosté la recomanació que l’ingrés a les seves instal·lacions es produeixi abans que el futur escolà cursi tercer de primària, per la qual cosa “se li pot oferir una orientació musical molt més acurada —indiquen els gestors de l’Escolania— per tal que en un futur pugui ser positiva a l’hora d’aconseguir uns resultats més bons”.

Aquest centre integrat d’ensenyaments bàsic i artístic està reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat i ofereix, als escolans que ho vulguin, conviure en la seva residència i rebre l’ensenyament general de totes les assignatures que els pertoca cursar. A les tardes, les sessions d’aprenentatge estan enfocades a l’àmbit musical (llenguatge musical, assaig amb el Cor, estudi dels dos instruments, orquestra, etcètera).

Durant els pròxims mesos, l’Escolania oferirà concerts arreu de Catalunya i el 23 de maig viatjarà fins a Luxemburg, on cantarà convidada per l’ambaixada espanyola d’aquest país europeu. Això serà el 23 de maig. Prèviament, cantarà a la Palma de Cervelló (16 de febrer), a Bellpuig d’Urgell (1 de març), al Monestir de Sant Cugat del Vallès (19 d’abril), i a Ascó (3 de maig). Després, en tornar de Luxemburg, actuarà a Tivenys (7 de juny) i a Sant Feliu de Llobregat (21 de juny), concert que tancarà el curs 2023-2024.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia