AgÈncia cristiana de notícies

Sant Francesc de Sales, Doctor de l’Església

Sant Francesc de Sales, Doctor de l’Església

24 de gener de 2024

Avui és sant Francesc de Sales, bisbe i doctor. Va néixer el 1567 al castell de Sales (Saboya). Home de cor noble, de ment clara i d’estudis profunds, va ser ordenat capellà i, el 1602, nomenat bisbe d’Annecy. Va treballar per dilucidar les raons profundes del catolicisme i per reformar pastoralment la seva diòcesi propagant l’amor i la misericòrdia de Déu enfront de rigorismes predeterministes. Juntament amb santa Joana de Chantal, fundà l’ordre de la Visitació, destinada a la perfecció de la vida religiosa i a l’ensenyament. Va ser un destacat mestre espiritual ple de paciència, de bondat i de comprensió, oferint, amb humanisme, un gran optimisme realista als qui buscaven la perfecció evangèlica, inserits en el món social i laboral. Entre els seus deixebles destaca St. Vicenç de Paül. Va escriure una gran profusió de fulletons i llibrets. Entre les seves obres destaca la Introducció a la vida devota (1604) i el Tractat de l’amor de Déu (1612). Morí a Lió el 1622 i va ser canonitzat el 1665. Considerat entre els escriptors clàssics de la llengua francesa, també va ser reconegut com a Doctor de l’Església (1877) i proclamat patró dels escriptors i periodistes (1923), que bé prou se’l necessiten.

També celebrem

– El martiri dels beats Guillem Ireland, prevere jesuïta, i el seu assistent, Joan Grove, seglar, a Londres, el 1679, amb Carles II.

– El martiri dels beats Vicenç Lewoniuk i dotze companys a Pratulin, Polònia, el 1874, en negar-se a abandonar l’Església catòlica, amb el tsar Alexandre II, en la persecució contra els “uniates”, o sigui, els catòlics.

Brugada
Martirià Brugada

Col·labora
amb flama

Descobreix com pots ajudar-nos a treballar per una informació eclesial de qualitat, rigorosa i compromesa amb els valors evangèlics.

col·labora
Cerca el teu Sant

Selecciona les dates:

Calendari
Alphabet