Els bisbes del Camerun, davant l’escalada de violència: “Fem que sigui un any de pau real”

cropped-fav.png
Andrew Fuanya Nkea de Bamenda. | 'Vatican News'

La Conferència Episcopal del Camerun ha denunciat el desmesurat creixement de la pobresa al seu país durant els últims set anys, que se suma a la violència perpetrada pels insurgents de Boko Haram a l’extrem nord d’aquest territori africà. Després de reunir-se en una assemblea anual que es va celebrar la setmana passada a Maroua, a l’extrem nord del país, els bisbes han fet públic un comunicat en què han posat en relleu aquestes dues situacions i les greus conseqüències que es poden generar a curt i mitjà termini.

Tal com s’ha fet ressò el digital Crux Now, prop de deu milions de catòlics que viuen al Camerun han estat testimonis d’un creixement dels atacs del grup terrorista islàmic (amb orígens a Nigèria) que, segons apunta aquest mitjà, té l’objectiu de crear un califat a la regió del Sahel, present en una desena de països. La mort de centenars de camerunesos ha motivat l’episcopat del país a deplorar tota mena de violència, com ara la que també està afectant diverses regions angleses del nord-est i el sud-oest del Camerun per part de soldats del govern camerunès.

“Pensem que tots els camerunesos haurien d’estar oberts a estimar la pau, treballar per la pau i garantir que el Camerun estigui en pau”, ha expressat en aquest document el president dels bisbes del Camerun, l’arquebisbe Andrew Fuanya Nkea de Bamenda. “Tenim dret a viure en pau —hi ha afegit—, i per això fem una crida a totes les parts interessades perquè posin el seu gra de sorra per garantir que aquest 2024 sigui un any de pau real a tot el Camerun”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia