Grups jueus nord-americans irrompen al Consell de Seguretat de l’ONU per exigir a Biden un alto el foc a Gaza

cropped-fav.png
Manifestants jueus al Consell de Seguretat de Nacions Unides. | Jews for Racial & Economic Justice (X)

Més de trenta jueus nord-americans van irrompre el passat dimarts 9 de gener a la seu de Nacions Unides per reclamar un alto el foc immediat a Gaza. L’acte va ser organitzat per les entitats Jewish Voices for Peace (Jueus per la pau), Jews for Racial and Economic Justice (Jueus per la justícia racial i econòmica) i Rabins for Ceasfire (Rabins per l’alto el foc). 

Segons informacions de Huffington Post, els manifestants van accedir al recinte en el marc d’una visita guiada. Un cop allà, van entrar a la sala del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, on van recitar oracions i càntics a favor del cessament del foc a la Franja de Gaza. Durant la protesta, que els mateixos grups van retransmetre en directe a través de les seves xarxes socials, es va exigir a l’administració del president Joe Biden que permeti l’aprovació de les resolucions del Consell de Seguretat en lloc de bloquejar-les.  

“Continuem la nostra crida per un alto el foc permanent, per l’alliberament de tots els ostatges, per l’ajuda a Gaza, per la fi de l’apartheid. Els Estats Units no han d’interposar-se en el camí”, va expressar un dels grups a través de la plataforma X.

El passat 8 de desembre, a la mateixa sala, els EUA van vetar una resolució del Consell de Seguretat que exigia un alto el foc humanitari a la Franja, on els bombardejos massius de l’exèrcit israelià han provocat fins ara uns 23.000 morts i desenes de milers de ferits durant els darrers 96 dies. Tretze dels quinze membres del Consell van votar a favor de la resolució, mentre que el Regne Unit es va abstenir. També el mes passat, els EUA es van abstenir d’una altra resolució rebaixada, destinada a garantir l’entrada l’ajuda humanitària a Gaza. 

La cap de comunicacions de Jueus per a la Justícia Racial i Econòmica va aclarir en declaracions a Huffington Post que la protesta no va ser contra les Nacions Unides, sinó una crítica al paper dels Estats Units en aquest organisme, que va ser creat l’any 1945 per promoure la cooperació internacional i mantenir la pau i la seguretat mundial.

Durant els darrers tres mesos, els mateixos grups jueus han protagonitzat nombrosos actes de protesta a diferents llocs dels Estats Units exigint un alto el foc a la guerra a Gaza. Una de les últimes va ser el passat 8 de gener, quan uns manifestants van interrompre un discurs de Joe Biden en una església de Chesterton, a Carolina del Sud.

Blinken visita un cop més el Pròxim Orient

Mentrestant, la guerra continua a Gaza, on la situació humanitària és cada cop més extrema. També es manté la tensió a Cisjordània, on l’exèrcit israelià i els colons han assassinat durant les darreres setmanes més de 300 palestins. A més, el conflicte amenaça de desbordar-se pel nord a través de la frontera entre Israel i el Líban. Allà, l’exèrcit israelià i el grup islamista Hezbollà protagonitzen enfrontaments que avancen cap a un xoc a gran escala.

Aquesta setmana ha visitat un cop més la regió Antony Blinken, secretari d’Estat dels EUA, que ha insistit en la necessitat de fer més per protegir els civils de Gaza i ha advocat per la solució dels dos estats. Les autoritats israelianes han respost al dirigent nord-americà dient que intensificarà les operacions militars al centre i sud de Gaza i assegurant que el país només podrà recuperar la seguretat després de derrotar Hamàs i quan Hezbollà es retiri de la frontera.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia