‘Groc Esperança’, l’anuari de Cristianisme i Justícia sobre la religió en clau femenina

cropped-fav.png
'Groc Esperança', l'anuari de Cristianisme i Justícia

Després que l’actor i dramaturg Jorge Picó, membre de l’àrea d’acció social de Cristianisme i Justícia, presentés el passat 2023 un plantejament teatral titulat Pol·len, groc esperança en un dels seminaris d’aquest centre d’estudis amb seu a Barcelona, l’entitat jesuïta va treure a la llum, a l’octubre, el seu segon anuari manllevant-ne el títol. Groc esperança és, així doncs, una revista que es pot adquirir de forma impresa per 7 euros a l’edifici d’aquesta organització (o per 8 en cas de rebre-la per correu postal) i permet conèixer els grans temes de debat impulsats per Cristianisme i Justícia durant els darrers mesos.

Disponible en català i en castellà, aquesta publicació sorgeix després de la bona acollida que va rebre el primer anuari, publicat l’any 2022 amb el títol de La ferida, i “respon a la inquietud de comunicar d’una manera renovada [a través de diversos formats] i diferent el més rellevant que ha passat pel centre durant el curs”, assenyalen els seus responsables en les primeres pàgines. Així és com el document s’endinsa en els seminaris oferts per Cristianisme i Justícia i articula diversos debats al voltant, per exemple, de l’experiència sinodal (en què una dona, Cristina Inogés, que hi participa, va ser l’encarregada de fer la meditació d’obertura i va tenir-ne la possibilitat de votar).

Uns altres dels assumptes que aborda Groc Esperança, també presentats en clau femenina, són, d’una banda, el que tracta sobre la mirada que tenen dues joves —que promulguen, respectivament, la fe musulmana i la cristiana— envers l’espiritualitat en els temps actuals, i, de l’altra, una reflexió sobre la teologia femenina per part de la catedràtica de teologia Elizabeth A. Johnson, nascuda a Nova York i religiosa de les Germanes de Sant Josep. A més a més, l’anuari recull diverses consideracions sobre les relacions de poder, els processos de victimització, el dolor i la reparació des d’un punt de vista femení.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia