El Papa expressa la seva tristesa per l’atemptat perpetrat per Estat Islàmic a l’Iran

cropped-fav.png
Alguns dels cadàvers d'aquest terrible episodi a l'iran. | Getty Images

El papa Francesc ha expressat aquest divendres la seva “profunda tristesa” generada per l’atemptat que, reivindicat per Estat Islàmic (EI), va tenir lloc al sud de l’Iran el passat dimecres 3 de gener. Ho ha fet a través d’un telegrama signat pel secretari d’Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin, i en què el pontífex ha enviat les seves més sinceres condolences a les famílies de les prop de noranta persones (entre elles, sis nens) que hi van perdre la vida.

L’atac, dos atemptats suïcides que es van produir amb 10 minuts de diferència prop d’un cementiri, es va perpetrar durant la celebració del quart aniversari de l’assassinat del comandant iranià Qasem Soleimani per part dels Estats Units, la qual s’estava duent a terme a la població iraniana de Kerman. Més enllà de la xifra de morts, que situa aquest atemptat com el més mortífer de la història de la República Islàmica de l’Iran, les autoritats del país han anunciat aquestes últimes hores que l’episodi es va saldar també amb 140 ferits de diverses consideracions.

Segons el telegrama enviat per la Santa Seu, Francesc ha volgut adreçar les seves oracions als morts i a totes les seves “afligides famílies”, tal com es detalla textualment en aquest document. En aquest gest de solidaritat, el text anuncia que el Papa “invoca per al poble iranià les benediccions de saviesa i pau del Totpoderós“, conclou.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia