Mor el germà Pere Damià Coral, monjo de Montserrat, als 82 anys

cropped-fav.png
El germà Pere Damià Coral. | Abadia de Montserrat

La comunitat benedictina de Montserrat va acomiadar el passat 26 de desembre, dia de Sant Esteve, el germà Pere Damià Coral Sendrós, mort al monestir durant la matinada del dia de Nadal. Tenia 82 anys i en feia 35 que era monjo.

El G. Pere va néixer a Vilanova i la Geltrú, localitat en la qual es va sentir plenament arrelat durant la primera part de la seva vida a través de la família, el treball a la fàbrica i la política. Al mes de setembre de l’any 1987, amb 46 anys, va sentir la crida de viure la fe i l’amor a Jesucrist en la comunitat benedictina de Montserrat, on va rebre el nom de Pere Damià. Des dels inicis va col·laborar en diverses seccions del monestir, la infermeria i les col·leccions en les quals combinava algunes aficions personals. La seva tasca en la col·lecció de goigs del monestir el va portar a catalogar milers d’exemplars.

“Fins a la seva mort, va ser el responsable de les col·leccions de segells, monedes i postals i va fer una feina pacient, senzilla i humil classificant i, donant, per tant valor, a totes les monedes estrangeres que els pelegrins deixaven a Montserrat”, va explicar el P. Abat Manel Gasch a l’homilia de la missa exequial. 

Gasch també va recordar l’etapa del G. Pere Damià al monestir del Miracle, on va viure durant uns anys a prop del camp i de la gent dels voltants. “Sempre va guardar un bon record, d’aquell temps, durant el qual també es va ocupar de la cuina i del refetor del monestir, un dels serveis importants perquè hi hagi pau en una comunitat”, va detallar el P. Abat.

El germà Pere Damià també va passar moltes hores a la porteria del monestir acollint i responent els qui hi arribaven. “Ho feia amb amabilitat i era recordat per això: Sant Benet ens ensenya que en els hostes acollim Jesucrist mateix i que els hem de tractar amb humanitat”, va recordar el P. Abat de Montserrat.

La mort del G. Pere Damià va ser la segona aquest mes de desembre en el si de la comunitat benedictina, que el passat 8 de desembre va acomiadar el P. Pius Tragan, reconegut biblista i teòleg. Actualment, el nombre de monjos de Montserrat és de 46, a més d’un profés temporal i d’un novici.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia