Els líders de les esglésies de Jerusalem demanem la fi de la violència en el seu missatge nadalenc

cropped-fav.png
La ciutat de Jerusalem. | Wikimedia Commons

Els patriarques i màxims representants de les esglésies a Jerusalem van difondre el passat 21 de desembre un missatge de Nadal que és dirigit “a tots els fidels del món“. Una missiva, però, que han volgut fer efectiva a través dels seus canals oficials enmig d’unes condicions socials i polítiques que no conviden a les celebracions i que són catalogades per ells mateixos com “un temps de gran calamitat“.

En nom del Senyor Jesucrist, “nascut a Betlem fa més de dos mil anys”, han volgut començar la seva reflexió conjunta, difosa tradicionalment en aquestes dates, recordant i lamentant que durant aquests últims dos mesos i mig “la violència de la guerra ha provocat un patiment inimaginable per a milions de persones de la nostra estimada Terra Santa”. La mateixa que ha portat a un estat de misèria i de tristesa inconsolable, reconeixen al text, famílies senceres que es troben sense cap mena d’esperança per veure millorar les seves vides.

A pesar d’això, el Patriarcat Llatí ha insistit en el fet que el Senyor “va néixer en aquest indret per donar-nos esperança” i compara en el seu missatge l’actual situació que es viu a Terra Santa amb la que es va viure durant el primer Nadal: “La situació no estava gaire lluny de la d’avui, ja que la Sagrada Família, formada per la Santíssima Verge Maria i Sant Josep, es va haver de desplaçar, com els refugiats, per donar a llum el seu fill”, ha manifestat. En aquells temps, com han recordat, tampoc no hi havia cap altre motiu a l’exterior per a la celebració que no fos el naixement del Senyor Jesús.

Una imatge de pau i d’esperança, la del naixement del Salvador, que per als Patriarques i Caps de les Esglésies de Jerusalem genera un esperit de Nadal amb què, en aquesta ocasió, han volgut denunciar totes les accions violentes. “I, d’altra banda, per fer una crida a la gent d’aquesta terra i d’arreu del món a buscar les gràcies de Déu per aprendre a caminar els uns amb els altres pels camins de la justícia i la misericòrdia”, han expressat. “D’aquesta manera —han conclòs el missatge—, l’esperança de Nadal tornarà a néixer, començant a Betlem i estenent-se des de Jerusalem fins als confins de la terra”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia