Mor Carles Soler, bisbe emèrit de Girona

cropped-fav.png
Monsenyor Carles Soler. | Bisbat de Girona

El passat dissabte 9 de desembre va morir, a la residència sacerdotal Bisbe Sivilla de Girona, el bisbe emèrit de Girona, Mons. Carles Soler i Perdigó, als 91 anys d’edat, havent rebut els Sants Sagraments i la Benedicció Apostòlica (ACS).

Després de ser nomenat bisbe de Girona el 30 d’octubre del 2001, Soler va prendre possessió de la diòcesi gairebé dos mesos més tard, el 16 de desembre de 2001. Fins aquell moment, havia estat exercint de bisbe auxiliar de l’Arquebisbat de Barcelona. Després de set anys al capdavant de la diòcesi, el 16 de juliol de 2008, el Papa va acceptar la seva renúncia en haver complert els 75 anys. El seu relleu va recaure en Mons. Francesc Pardo, mort el març del 2022. Des de la seva jubilació episcopal, i fins fa pocs mesos, col·laborava periòdicament amb les parròquies de l’arxiprestat de Banyoles.

En una carta adreçada als diocesans, l’administrador diocesà de Girona, Mn. Lluís Suñer, va voler destacar el “servei generós i desinteressat” del bisbe Carles durant els seus set anys que va durar el seu ministeri al capdavant de l’Església gironina. “Es va esforçar per dotar el nostre bisbat d’unes infraestructures espirituals, pastorals i materials d’acord amb les necessitats d’aquells anys”, va recordar. Considerat com un pare espiritual que va acompanyar en diferents etapes de la vida dels preveres de la diòcesi, Suñer defineix Soler com un “home de consell i que ajudava a afrontar els problemes de cada dia amb serenor, paciència i amb una gran esperança”.

La missa exequial tindrà lloc el pròxim 12 de desembre, a les 11:00 hores, a la Catedral de Girona. El mateix dia hi haurà instal·lada, a la catedral, una capella ardent, que estarà oberta de les 9:00 a les 10:30 hores.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia