Imatges del règim de Nicaragua mostren Rolando Álvarez en un bon estat de salut

cropped-fav.png
Rolando Álvarez, flanquejat pels seus dos germans a l'interior de la presó.

Monsenyor Rolando Álvarez està sa i estalvi. Com a mínim, així ho demostren les diverses imatges —gràfiques i audiovisuals— que el règim de Daniel Ortega i Rosario Murillo, a Nicaragua, va difondre a través del seu Ministeri de Governació el passat dimarts, en què apareix el bisbe en els seus quefers diaris. Es tracta d’unes proves que el govern nicaragüenc hauria revelat, acompanyades d’un comunicat oficial, per mostrar les “preferents” condicions de reclusió d’Álvarez i el compliment del règim de consultes mèdiques, visites familiars i rebuda de paquets del qual es pot beneficiar a l’interior del centre penitenciari, on es troba des de fa més d’un any.

Condemnat a més de 26 anys de presó per presumptes delictes de traïció a la seva pàtria, és la segona ocasió que es coneixen detalls de l’estat físic de Rolando Álvarez durant aquest 2023. La primera vegada va ser el 25 de març, quan es van poder observar unes imatges del prelat vestit de presoner. En canvi, les últimes imatges difoses, tot i la seva mala qualitat, destaquen per mostrar un bisbe en un aparent bon estat de salut, mentre apareix menjant, mirant la televisió i vestit amb roba casual i esportiva. En algunes escenes, a més, apareix amb els seus germans i rebent atenció mèdica, per bé que s’hi percep una pèrdua considerable de la seva massa corporal.

D’aquesta manera, el govern sandinista ha volgut respondre a les demandes d’organismes de drets humans i de la comunitat nicaragüenca i internacional, les quals exigien novament una prova de vida d’Álvarez. A pesar d’això, encara existeixen dubtes al voltant de la veracitat d’aquesta realitat del bisbe a l’interior del complex penitenciari.

El bisbe, que s’ha negat, com a mínim, dues vegades a ser deportat (als Estats Units i a Roma), va complir el passat dilluns els seus 57 anys i ja s’ha convertit en el símbol de la resistència pacífica al país centreamericà. De fet, des que va ser detingut, Rolando Álvarez s’ha mantingut ferm en el seu desafiament a la dictadura.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia