Czerny: “La presència del Papa a la COP28 inspirarà els líders mundials”

cropped-fav.png
Vista aèria de la Plaça Al Wasl. | Pixabay

“La presència del papa Francesc a la COP28 serà un gest fort per instar els poderosos a no deixar als joves un planeta arruïnat”. Així s’expressa el cardenal Michael Czerny, prefecte del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, quan falta poc menys d’una setmana per la pròxima cimera del clima de les Nacions Unides, que se celebrarà a Dubai, Emirats Àrabs Units entre el 30 de novembre i el 12 de desembre. 

En una entrevista publicada recentment pels mitjans vaticans, el purpurat jesuïta assegura que la participació del Papa a la COP28 servirà per “subratllar, emfatitzar, comunicar” el que ja ha expressat i explicat en la Laudate Deum, l’exhortació apostòlica publicada el passat 4 d’octubre sobre la crisi climàtica, amb la qual el pontifex dona continuïtat i actualitza els continguts de l’encíclica Laudato Si’, de l’any 2015.

Segons Czerny, la prioritat de la Santa Seu de cara a la cimera de Dubái s’expressa en profunditat a Laudate Deum. “En certa manera —diu—, aquest text representa el programa de la Santa Seu, està ben articulat i es va publicar uns dos mesos abans de la conferència. Així doncs, la Santa Seu ja s’ha expressat de forma autoritzada”. Això no obstant, el cardenal recorda que el principal objectiu de la COP28 és l’aplicació de l’Acord de París de 2015, cosa que, segons sosté, “significa posar en pràctica el que ja s’ha acordat per a limitar l’escalfament global”.

Preguntat sobre quins són els millors arguments per convèncer els dirigents mundials perquè actuïn amb rapidesa per donar solució a la crisi climàtica, Czerny assegura que el primer que cal tenir en compte és el bé comú, un concepte a partir del qual cal motivar-los a fer molt més per a arribar a un acord. “A més, en la Laudate Deum, el Sant Pare es dirigeix directament als poderosos del món, convidant-los a pensar en els seus fills i nets i convidant-los a respondre a la pregunta: com poden deixar un món en ruïnes als seus fills i nets?”, adverteix el jesuïta.

El canvi climàtic i la cura de la casa comuna són qüestions clau en el pontificat de Francesc, que és plenament conscient que la trobada a Dubái serà crucial per promoure acords vinculants per a les parts sobre les fonts d’energia. Enguany, la trobada comptarà amb uns 70.000 participants, i entre els caps d’Estat i de Govern de tot el món. El papa Francesc s’estarà a la ciutat entre l’1 i el 3 de desembre, una estada breu durant la qual pronunciarà un discurs a l’Expo City, mantindrà una sèrie de reunions bilaterals i participarà en la inauguració del Faith Pavillion, el Pavelló de la Fe.  

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia