Sor Lucía Caram, després de visitar Francesc al Vaticà: “Tenim Papa per a estona”

cropped-fav.png

Sor Lucía Caram ha tornat d’Ucraïna, novament. Ho ha fet, en aquesta ocasió, fent escala a Roma i protagonitzant una visita al papa Francesc, que l’ha rebut aquesta setmana al Palau Apostòlic del Vaticà. La relació d’amistat que mantenen tots dos, notòriament coneguda, ha donat peu a un nou episodi que la monja dominica ha volgut comentar en una publicació feta al web de Religión Digital, i, com acostuma a fer sovint, amb un conjunt d’imatges i vídeos que ha publicat a les seves xarxes socials.

“Després de volar fins a Roma per compartir amb el Papa els batecs del meu cor ferit, colpejat i molt inquiet, sento la força de l’Evangeli i el mandat imperiós d’assumir novament i amb il·lusió renovada la causa humanitària d’una guerra cruel”, ha expressat l’autodenominada com a “militant de l’esperança”, tal com va expressar en una entrevista a Flama el passat mes de setembre.

La monja nascuda a Argentina també ha donat fe, en el seu text, de l’estat de salut i els ànims del Papa: “El vaig veure fort, serè, ferm i tossudament tendre i proper a tot el dolor i a totes les inquietuds que se li presenten”, afirma Caram, que ha volgut comparar-lo amb Jesús perquè “és profundament humà i té un esperit evangèlic que el manté viu, decidit i valent”. En aquest sentit, la religiosa expressa que el pontífex està lúcid, fort i amb ganes de treballar. “Tenim Papa per a estona“.

“Surto de la trobada amb el Papa —conclou— amb la urgència d’estimar i servir, i amb la certesa que no es pot avantposar res a l’amor que és escolta, acollida i servei, i que, en el meu cas personal, és el repte de ser fidel al compromís assumit amb la meva comunitat de germanes monges i de laics [la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa]”, a les quals es va adreçar el Papa a través d’un vídeo que ha publicat sor Lucía Caram a Instagram.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia