Jaume Collboni: “Càritas és un exemple de compromís amb els més necessitats”

cropped-fav.png
Collboni, flanquejat per Sala i Vilanova. | Càritas Barcelona

Visita institucional de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a un dels espais polivalents de Càritas Diocesana de Barcelona, en aquest cas a l’equipament situat a la parròquia de Santa Maria Magdalena, al barri barceloní de les Roquetes. Acompanyat pel bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Javier Vilanova, i pel recentment nomenat nou director de l’organització diocesana a la ciutat, Eduard Sala, Collboni va poder conèixer en primera persona, el passat dimarts a la tarda, un dels cinc centres que, posteriorment a la pandèmia de coronavirus, Càritas va voler desplegar en diversos punts de la diòcesi de Barcelona per acompanyar, amb una visió comunitària, persones a l’atur, que viuen en habitacions de relloguer o amb fills a càrrec.

“Aquests són espais d’escolta i de referència on s’ofereixen activitats lúdiques o relacionals, i on la gent pot apuntar-se a cursos de llengua, càpsules de formació, grups de cura, treball emocional, activitats de lleure i culturals, entre altres. A més, els usuaris també disposen de serveis essencials, com ara el de bugaderia o de dutxa”, destaquen des de la mateixa delegació de Càritas, que ha comptabilitzat un total de 1.186 persones usuàries des de començaments del 2023.

Per a l’alcalde, “aquest centre polivalent és un exemple de l’acollida i treball amb les persones que més ho necessiten. Una feina que respon —va expressar durant la trobada— a les necessitats de les persones al territori, oferint un lloc de confiança, d’interacció i sobretot de vida a persones i famílies”.

Collboni també va voler expressar el seu agraïment pel treball de Càritas en favor dels més vulnerables de la ciutat de Barcelona, i, en aquest sentit, no es va estar de dir que és “un exemple de compromís i solidaritat amb les persones i els col·lectius més necessitats”.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia