Francesc clama per la pau a Terra Santa i al Sudan: “Que cessin les armes, mai portaran la pau”

cropped-fav.png
El papa Francesc, durant el res de l'Àngelus del passat diumenge. | Vatican Media

El papa Francesc va tornar a mostrar la seva preocupació per la situació, cada cop més greu, que es viu a Terra Santa entre israelians i palestins. Ho va fer durant l’al·locució posterior al res de l’Àngelus del passat diumenge, quan va assegurar la seva proximitat amb tots aquells que pateixen. “Els abraço en aquest moment fosc. I prego molt per ells. Que cessin les armes, que mai portaran la pau, i que no s’ampliï el conflicte. Prou, prou, germans, prou!”, va clamar el pontífex.

En relació amb Gaza, on des del passat 7 d’octubre no han cessat els bombardejos indiscriminats de l’exèrcit israelià, Francesc va demanar que es garanteixi l’auxili immediat als ferits, la protecció dels civils i l’arribada de “molta més ajuda humanitària a aquesta població exhausta”. També va instar novament a l’alliberament dels ostatges israelians en mans de Hamàs, entre els quals hi ha, com va recordar el Papa, molts ancians i nens. 

“Tot ésser humà, ja sigui cristià, jueu, musulmà, de qualsevol poble o religió, tot ésser humà és sagrat, és preciós als ulls de Déu i té dret a viure en pau”, va advertir el Papa, abans de fer una crida a no perdre l’esperança. “Resem i treballem incansablement perquè el sentit d’humanitat prevalgui sobre la duresa dels cors”, va dir.

La guerra civil al Sudan

Francesc també va fer referència a un altre conflicte bèl·lic, el del Sudan, del qual en aquests moments no es parla malgrat que des de fa uns mesos el país africà està immers en una guerra civil que, tal com va advertir Francesc, no dona indicis d’aturar-se i que està causant nombroses víctimes, milions de desplaçats interns i refugiats als països veïns, i un desastre humanitari de grans dimensions. 

“Em sento pròxim al patiment del benvolgut poble de Sudan, i faig una crida de tot cor als dirigents locals perquè facilitin l’accés de l’ajuda humanitària i, amb la contribució de la comunitat internacional, treballin en favor de solucions pacífiques. No oblidem a aquests germans nostres que estan en prova!”, va exclamar Francesc.

Aquesta guerra ha convertit Sudan en el país amb més desplaçats interns del món. El conflicte va esclatar el passat 15 d’abril, després d’un procés de violència previ, i enfronta l’Exèrcit regular i les paramilitars Forces de Suport Ràpid. Els atacs tenen com a epicentre la regió de Darfur. L’agència de l’ONU pels refugiats (ACNUR) calcula que uns 7 milions de persones han hagut d’abandonar casa seva des d’aleshores.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia