El Papa pronunciarà un discurs i mantindrà trobades amb diferents líders en el marc de la COP28 de Dubai

cropped-fav.png
La COP28 se celebrarà a Dubai entre el 30 de novembre i el 12 de desembre. | Foto: Upfield

L’oficina de premsa de la Santa Seu ha fet públic aquest dijous el programa oficial del viatge del papa Francesc a Dubai amb motiu de la celebració de la COP28, que se tindrà lloc entre el 30 de novembre i el 12 de desembre. El pontífex s’estarà a la ciutat entre l’1 i el 3 de desembre, una visita breu en què pronunciarà un únic discurs, farà una salutació i protagonirzarà diverses trobades privades amb alguns dels participants d’aquesta cita que convertirà la ciutat dels Emirats Àrabs Units en l’epicentre del diàleg mundial sobre el canvi climàtic. 

Segons ha revelat el Vaticà, Francesc sortirà de Roma el dia 1 de desembre a les 11:30 i, cap a les 20:30 (hora dels Emirats Àrabs Units), està previst que aterri a l’aeroport internacional de Dubai World Central, on se li farà la cerimònia de benvinguda. 

El punt clau del viatge tindrà lloc l’endemà, dissabte dia 2 de desembre a les 10 del matí, quan Francesc parlarà en la COP28 davant els caps de les diferents nacions aplegats en el marc de l’Expo City. Després del parlament, que durarà uns 20 minuts, estan previstes trobades privades que continuaran a la tarda a partir de les 15.30 hores. 

El diumenge 3 de desembre a les 9 del matí, Francesc inaugurarà el “Pavelló de la Fe”, un espai interconfessional promogut pel Vaticà amb la col·laboració d’una trentena de líders religiosos d’arreu del món. Amb l’objectiu d’enviar un missatge de pau al món sencer, el pavelló estarà dedicat als temes de la fraternitat universal i els vincles entre les diferents cultures. Durant l’acte, el papa Francesc farà una salutació a tots els assistents.

Després d’aquesta cerimònia, a les 10:15 hores, Francesc es traslladarà novament a l’aeroport internacional de Dubai on, després la cerimònia de comiat, sortirà cap a Roma. L’arribada a l’aeroport de Fiumicino serà pels volts de les 14:40 (hora local).

Cap a “formes vinculants de transició energètica”

La cimera de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic se celebra anualment amb l’objectiu d’estabilitzar les concentracions de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera. Aquesta 28a edició arribarà poques setmanes després de la publicació de Laudate Deum, l’exhortació apostòlica amb què el Papa va reiterar la seva preocupació en relació amb el canvi climàtic i va instar els líders de la COP28 a comprometre’s seriosament amb la cura de la casa comuna creant “formes vinculants de transició energètica que que siguin eficients, que siguin obligatòries i que es puguin monitorar fàcilment”.

En el text, Francesc ha expressat el seu desig que els participants de la cimera de Dubai “puguin ser estrategs capaços de pensar en el bé comú i en el futur dels seus fills, més que en interessos circumstancials d’alguns països o empreses”.

Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia