“No puc canviar el món, però dono esperança a les dones víctimes del tràfic de persones”

cropped-fav.png
Seli Thomas, recollint aquest reconeixement. | SATA

Seli Thomas. És el nom d’una de les monges que més resultats ha aconseguit al món en la seva lluita contra el tràfic de persones —principalment, de dones joves que acaben sent víctimes de l’explotació sexual. Per això, el passat dimarts 31 d’octubre va haver de desplaçar-se des de Calcuta, on viu, fins a Londres per recollir personalment un dels premis per a les germanes que treballen en contra del tràfic d’éssers humans, coneguts com a “Sisters Anti-Trafficking Awards” (SATA, per les seves sigles en anglès).

Aquesta germana, que és membre de les Germanes de Maria Immaculada a Krishnanagar, ciutat índia situada a Bengala Occidental, va ser acompanyada en aquest reconeixement per dues monges més, la nigeriana Patricia Ebegbulem i la tailandesa Francoise Jiranonda, per la mateixa raó. Les tres han demostrat “valentia, creativitat, col·laboració i èxit en la protecció de les seves comunitats envers el tràfic de persones”, tal com van ressaltar els organitzadors d’aquest certamen.

Després de 12 anys rescatant nenes i dones que es troben vivint en aquesta situació, Thomas ha ofert els seus coneixements com a advocada al servei de totes elles. “Comprenc que no canviaré el món sencer —va expressar—, però puc provocar una transformació i donar esperança a les persones que viuen desesperades per aquesta motivació”. Unes paraules que, d’altra banda, va escoltar amb atenció, entre el públic, l’exprimera ministra britànica Theresa May, acompanyant altres personalitats destacades.

La monja també va voler transmetre l’exemple d’un testimoni colpidor, com és el cas d’una dona de 30 anys que, després de mitja vida sent venuda contínuament per homes que s’aprofitaven d’ella, va reconèixer a Seli Thomas que la seva vida hauria estat una altra en cas d’haver-la conegut anteriorment. Davant d’aquesta situació, va expressar, “tot el que vaig poder fer va ser abraçar-la, ja que el seu crit d’alliberament em va impulsar a anar més enllà, rescatant més víctimes de tràfic i oferint educació als fills de totes elles, tal com faria Déu”.

El premi SATA està patrocinat per Arise, una organització no governamental que es contrària a l’esclavització i treballa arreu del món per protegir les comunitats de l’explotació; per la Unió Internacional de Superiores Generals, un grup de dones superiores generals que representa unes 600.000 religioses de 80 països, i per la Fundació Conrad N. Hilton, establerta per aquest hoteler internacional el 1944.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia