El papa Francesc adverteix de l’extrema gravetat de la situació a Gaza i demana, “en nom de Déu”, l’alto el foc

cropped-fav.png

El papa Francesc va tornar a manifestar el passat diumenge 5 de novembre, després del res de l’Àngelus, la seva preocupació per la dramàtica situació que es viu a Terra Santa, on des de fa gairebé un mes es lliura una cruenta guerra entre Hamàs i l’exèrcit d’Israel que fins al moment ha costat la vida a uns 1.400 israelians i 10.000 palestins. 

“Continuo pensant en la greu situació a Palestina i a Israel, on moltíssimes persones han perdut la vida. Us demano que us atureu, en nom de Déu: cesseu el foc!”, va exclamar Bergoglio. El pontífex també va demanar que es busquin totes les possibles vies per a evitar una prolongació del conflicte, que es pugui socórrer als ferits i que les ajudes arribin a la població de Gaza, on la situació humanitària, com va recordar, és gravíssima. 

Així mateix, Francesc va reiterar, un cop més, la petició que s’alliberin immediatament els ostatges israelians segrestats per Hamàs el passat 7 d’octubre. “Entre ells hi ha també molts nens, que tornin amb les seves famílies!”, va dir el Papa. “Sí —va afegir—, pensem en els nens, en tots els nens involucrats en aquesta guerra, com també en la d’Ucraïna i en altres conflictes: així s’està matant el seu futur. Preguem perquè es tingui la força de dir ‘prou’”.

Conversa amb el president de l’Iran

El mateix diumenge a la tarda, el Papa va rebre la trucada del president de l’Iran, Ebrahim Raisi, que va demanar al pontífex que fes servir tota la seva influència per aturar els continus atacs de l’exèrcit israelià sobre Gaza.

Segons va informar la presidència iraniana en un comunicat, Raisi va demanar al papa Francesc, tenint en compte la seva posició a Occident i recordant els països que fan costat al govern d’Israel, que “acceleri l’intent de cessament d’aquests crims“.

El president israelià, que va aprofitar la conferència també per expressar el seu agraïment pel 70è aniversari de les relacions diplomàtiques entre l’Iran i la Santa Seu, va instar al pontífex a “explicar correctament la posició de l’oprimit i de l’opressor”, i va dir que la mort a Gaza de gairebé 10.000 persones, entre elles 4.000 nens, és “el major genocidi del segle”. També va qualificar de crims de guerra els bombardejos israelians sobre l’Hospital Al-Mamadani i el camp de refugiats Jabalia, que va patir dos atacs consecutius en menys de 24 hores.

En aquest sentit, Raisi també va condemnar el bombardeig de l’església ortodoxa de Sant Porfiri, a Gaza, que va tenir lloc el passat 20 d’octubre i va provocar la mort d’almenys 18 dels cristians que s’hi refugiaven. “La destrucció d’aquest patrimoni històric de la nació palestina és un dels exemples de pràctiques d’apartheid no només contra els musulmans palestins sinó també contra altres religions, que es porta a terme. Amb el suport de països americans i de diversos països europeus”, va assegurar el president iranià, que també va manifestar que “el suport al poble oprimit de Palestina avui és la pràctica dels ensenyaments de totes les religions abrahàmiques”.

Imatge difosa per la presidència del Govern de l’Iran.
Llegir més sobre:

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia