El papa Francesc rebrà dilluns que ve Pere Aragonès en una audiència privada al Vaticà

cropped-fav.png
Pere Aragonès, el passat mes de juliol. | Getty Images

Dilluns 6 de novembre. És la data que ha decidit la Santa Seu perquè el papa Francesc rebi el president de la Generalitat, Pere Aragonès. La trobada, que se celebrarà a les 9 del matí, serà privada i, segons ha indicat en un comunicat oficial el mateix govern català, tindrà lloc a la biblioteca privada del Palau Apostòlic, un espai on acostuma a reunir-se el pontífex quan rep la visita de representants institucionals.

La Generalitat ha apuntat que aquesta audiència va ser sol·licitada per Aragonès en una carta que va adreçar al Vaticà el passat 22 de juny, just després d’una reunió mantinguda amb el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. A la carta, el president català feia menció de les relacions entre les institucions catalanes i el Vaticà, així com la proximitat de dos esdeveniments rellevants: la celebració, el 2025, del mil·lenari de l’Abadia de Montserrat i la culminació de les obres a la Sagrada Família.

Una setmana més tard, la Generalitat va rebre’n resposta. Va ser, també, a través d’una carta, en aquest cas signada per Bergoglio. En aquest sentit, des del mes de juliol s’han estat concretant els detalls per tal d’acabar seleccionant-ne la data, que finalment s’ha fet pública aquesta setmana.

Aquest serà un nou cas en què el papa Francesc rebi personalment un president autonòmic. El maig del 2021 va rebre Emiliano García-Page com a president de Castella-la Manxa durant uns 40 minuts. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz-Ayuso, també va mantenir una audiència amb ell el març d’aquest any amb motiu del IV Centenari de la Canonització de Sant Isidre, patró de Madrid.

Fins al moment, l’únic president català que ha estat rebut en audiència per un pontífex ha estat Jordi Pujol, el 1981. Pujol, aleshores, va mantenir converses amb Joan Pau II. L’any següent, tots dos es van tornar a veure a Catalunya.

Altres temes:

Subscriu-te al butlletí diari de 'Flama'

Tota l’actualitat cristiana al teu correu

Flama al teu email

L’actualitat social i religiosa al teu correu

Lectures del dia